kotiliesi

keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Currykanakeitto





Talvisena pakkaspäivänä, mikäs sen mukavampaa kuin lämmin höyryävä keitto.
Tämä keitto valmistui nopeasti ja oli maittavaa.
Tein tämänkin yö-sähköllä eli pilpoin kaikki muut ainekset jo alku illasta mutta omenan jätin h-hetkeen
(tummumisen vuoksi.)
Sitten vain kymmeneltä keiton tekoon ja nukkumaan mennessä vien keiton kellarin rappusille jäähtymään.

300 g valkosipuli marinoituja kananpojan suikaleita
1 omena
10 cm purjoa
1 rkl öljyä
1 1/2 tl currya
1 l vettä
2 kanaliemikuutiota
1 pss (200 g ) pakaste maissia
1 punainen paprika
3 tl perunajauhoja (ohjeessa olisi ollut vehnäjauhoja mutta koska syöjinä oli keliaakikoita laiton perunajauhoja)
chilijauhetta
4 rkl smetanaa tai ranskankermaa ( minä korvasin tämän viikonlopulta jääneellä dippi kermaviilillä
oli maultaan taco.)
HUOM: jos vaihdat smetanan kermaviiliin keiton ulkkonäkö kärsii eli voi tulla rakeisen näköistä keittoa mutta maku kyllä säilyy hyvänä.


Ruskista kanan suikaleet ja nosta ne syrjään. Kuori omena ja purjo pieniksi kuutioiksi ja kuullota niitä hetki padassa. Lisää joukkoon curry ja anna hetki kypsyä.
Kaada päälle vesi ja liemikuutiot.Kuumenna keitto kiehuvaksi.
Lisää maissinjyvät, paloitellut paprikat sekä kanasuikaleet sekä ripaus chiliä.
Lisää suurusteeksi vesi tilkkaan sekoitettut perunejauhot.
Sekoita lopuksi smetana tai minun laittama dippikermaviili.



2 kommenttia:

  1. Alan varmaan sanoissani toistaa itseäni...Mutta siitä ei pääse mihinkään, että keitot vaan yksinkertaisesti ovat ihania.

    VastaaPoista
  2. Minäkin teen usein kanakeittoa, se on niin hyvä ja ihana! En käytä kaikkia aineksia joita sinä käytät reseptissäsi, mutta se on hyvä :D

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)