kotiliesi

keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Valkosipuli-vuokaleipä


Täällä ollaan oltu nyt hiljais elossa. Maha ja pää on ollut kipeänä, mutta eilen oli ensimmäinen terve päivä ja sen otin rauhallisesti sohvan nurkassa virkkaamalla ja katselemalla lasten knassa elokuvia.
No, kävimme me pikaisella kylä reissulla miehen siskon perheellä.

Itsenäisyyspäivän illan vietimme myös perheen kesken sohvalta käsin katsellen linnanjuhlia ja saunoen.
Sen ihmeenpiä en alkanut väkästelemään vaan rauhassa nautimme yhdessä olosta.

5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
n. 10 dl vehnäjauhoja /sämpyläjauhoja
PINNALLE:

n. 4 rkl öliiviöljyä
6-9 valkosipulinkynttä
2 rkl seesaminsiemeniä
sormisuolaa

Kaada lämmin vesi kulhoon ja lisää joukkoon hiiva, suola ja puolet jauhoista.
Sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja vaivaa hyvin.
HUOM. Vuoassa pasitettu leipä voi olla reilusti löysää, mutta vaivaamisesta ei silti kannata tinkiä.
Vuoraa reilun kokoinen uunivuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Anna taikinan kohota rauhassa vedottomassa paikassa n. 45 minuuttia. Painele kohonneeseen taikinaan tasaisin välein valkosipulinkynsiä tai siivuja. Pirskkottele päälle öljyä ja seesaminsiemeniä ja halutessasi sormisuolaa.
Paista leipä uunin keskitasossa 200 asteessa noin 30 minuuttia.



3 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä leipää olet tehnyt. Kyllä tuo sairastaminen on sitten kaikkea muuta, kuin mukavaa.... :O(

    VastaaPoista
  2. Leivän täytyy olla hyvää, melkein tuoksuu valkosipuli nenässä :-)

    VastaaPoista
  3. Kiitos teille kommenteistanne, valkosipuli on niin ihanaa...

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)