kotiliesi

sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Rapeat kauralastut


Tänään ollaan tyttöjen ja tyttöjen kaverin Ellan kanssa leivottu oikein urakalla.
Osa näistä ihanuuksista menee joulupukin konttiin ja osan me vain herkuttelemme.

Tämän ohjeen löysin uudesta Leivotaan-lehdestä, josta muuten tämän päivän leipomuksista suurin osa on peräisin. Olen ennekin kauralastuja tehnyt mutta nyt tuli hieman erilainen ohje eteen niin täytyi kokeilla ja hyviähän ne olivat.
Teimme ohjeen kaksinkertaisena ettei heti lopu kesken.
 


2  dl sokeria
1/2 dl kermaa
1/2 dl siirappia
150 g voita
2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Sulata voi ja sekoita muut aineet joukkoon.
Nostele taikinasta lusikalla leivinpaperin päälle pellille nokareita. Jätä nokareiden väliin reilusti tilaa, koska pikkuleivät leviävät.
Paista keksejä uunin keskiosassa 5-6 minuuttia 200 asteessa , kunnes ne ovat kullanruskeita.


Tässä päivän leipomukset, eli kaikkia herkkuja on tulossa.


Ihanaa viikon alkua teille kaikille.

3 kommenttia:

  1. Teillä on ollut mahtava urakka! Kauralastut ovat takuuvarma hyvä tavara! Nam!

    VastaaPoista
  2. Huhhuh mikä urakka. Makoisalta näyttää :) On se mukavaa, kun pikkuleipuritkin pääsevät mukaan!

    VastaaPoista
  3. Kauralastut on hyviä ja helppoja leipoa pientenkin lasten kanssa :) söin viimeviikolla kauralastuja joissa oli suklaakuorrutus päällä, namia!

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)