torstai 17. marraskuuta 2011

Syrnikit


Tämän ohjeen löysin uusimmasta Yhteishyvän ruoka-lehtisestä.
Ja koska rahkaa löytyi jääkaapista niin tein tämän turpoamaan,. Sitten kävikin niin, että hoidokeita ei jäänytkään välipalle niin jätin taikinan yöksi jääkaappiin turpoamaan ja saimme aamupuuron tilalle syrnikeitä eli rahkaräiskäleitä.
Oli siinä lapset ihmeissään kun puuro oli vaihtunut räiskäleiksi. Mutta meiltähän nyt voi odottaa aivan mitä vaan.

Tänään saimme hiekoitus soraa pihaamme kuorma-auton lavallisen verran. Niinpä pääsemme levittelemään sitä tuolle mutaiselle sauna polulle ja sitten laataat keväällä päälle sekä soraa jää vielä kevään terassi projektikin varten. Kyllä tämä pikkuhiljaa tästä valmistuu, onneksi on aikaa eikä ole kiireitä kunnostusten kanssa vaan oman jaksamisen ja rahatilanteiden mukaan mennään ;)

1 prk (250 g) maitorahkaa
3 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja

Notkista rahka ja sekoita joukkoon munat. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota jääkaapissa. Paista letut ohukaispannulla molemmin puolin.
(Siivilöi pinnalle tomusokeria. Tämän jätin pois letut olivat mielestämme jo tarpeeksi makeita ilmankin.)
Tarjoile letut hillon kanssa.

3 kommenttia:

  1. Luulisi, jotta olivat myös innoissaan? Ainakin itse olisi lapsena ollut. Tosin... aamupalaa olen opetellut syömään vasta parikymppisenä, enkä siitä asti ole puurosta luopunut,mitä nyt tuossa välissä söin miehen pekoni/kananmuna-aamiaisia....

    VastaaPoista
  2. Kyllä lapset varmaan tykkäsivät. Maistuvatko nämä kovin erilaiselle kuin tavalliset letut?

    VastaaPoista
  3. Saga, ihmeissäänhän lapset olivat luulivat varmaan hoitotädin höpsähtäneen :)
    Miksu, maku oli hieman minusta makeampi kun tävallisessa letussa mutta hyvää oli ja kaikki teki kauppansa.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)