maanantai 7. marraskuuta 2011

Pikku-kallen kalapuikot



Olen tämän ohjeen joskus parikymmentä vuotta sitten löytänyt K-kaupan ruokalehtisistä ja aina on pitänyt kookeilla mutta on sitten jäänyt. Nyt sitten kokeilin ja hyvää oli vaikka ennakkoluulot oli isot, koska kalapuikot on juuri niin hyviä oikein rapeina, mutta täytyy myöntää hyviä oli.
Lapset myös ensin karsastivat ruoan ulkonäköä, mutta lopulta nämä herkut meinasivat loppua kesken.


1 pkt (250 g) kalapuikkoja
margariinia paistamiseen

GRATIINIKASTIKE:

2 rkl margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
2 1/2 dl kippariruokakermaa
n. 3 dl herne-maissi-paprika-sekoitusta
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1/2 dl juustoraastetta


Paista kalapuikot molemminpuolin. Gratiinikastiketta varten sulata kattilassa margariini jonka joukkoon kaada vehnäjauhot. Lisää maito hyvin sekoittaen. Keitä pari minuuttia. Kaada joukkoon herne-maissi-paprika-sekoitus. Mausta.
Levitä paistetut kalapuikot uunivuoalle. Kaada päälle kastike ja ripottele päälle juustoraaste.
Paista uunissa 200 asteessa n. 15 min. eli kunnes ruoan pinta alkaa ruskistua.


4 kommenttia:

  1. nams... Voisin syödä tuota gratiinia,se näyttää hyvälle. Kalapuikot ei ole "mun juttu", en tykkää mistään mikä on friteerattu. Mutta tuo gratiini voisi olla hyvää jonkun muunkin kanssa syötynä.

    VastaaPoista
  2. Juu, kiitos Saga kommentistasi.
    Kalapuikot on niin lasten mieleen meillä niitä on ainakin kerran kuussa jos ei enemmänkin.
    Tuosta gratiinista innostuin niin, ennen en ole oikein gratiineihin innostunut kalalaa on tullut gratinoitua. Mutta nyt alkaa mieli tehdä jo kasvis gratiineitakin.

    VastaaPoista
  3. Gratiini onkin varmaan vaihteeksi hyvä idea kalapuikoille.

    VastaaPoista
  4. Kiitos, Neferi meillä tämä ainakin teki hyvin kauppansa. Ja pääsi suosikeiden listaan :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)