keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Jauhelihatostadat



Saara tervetuloa lukijaksi :))
Olemme nyt herkutelleet toisella. Syö hyvin-palvelun ruoalla ja hyväähän se oli tämäkin. Meillä kun uppoaa juuri tälläiset ruoat kaikille.
Lisäilin taas tuttuun Tupu maiseen tyyliinhieman omia tuohon reseptiin. Toivottavasti se minulle suodaan anteeksi ;) mutta olen ne omat lisät aina laitellut sulkuihin niin saatte oikeankin reseptin käyttöönne.
Jauhelihasta tuli ihanan makuista, jotkut perheen jäsenet jäivät odottamaan hieman kosteampaa kastiketta. Mutta herkuksi tämän sanoivat koko perhe.
Meillä ei usein näin viikolla herkutella tälläisillä ruoilla, montakohan herkku kiloa tässä on tullut ihan vain sen takia, kun ruoka on niin ihanan makuista.



1 rkl öljyä
1 sipuli
2 kpl valkosipulinkynsiä
400 g naudanjauhelihaa
2 tl juustokuminaa
2 tl chilijauhetta
1 tl kanelijauhetta
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 pkt tortilloja
2 rkl oliiviöljyä

LISÄKSI:
1/2 pussia jääsalaattia
2 rkl smetanaa (minulla jäi eiliseltä  dippiä hieman ja kaadoin senkin näiden ihanien tostadoiden päälle)
1 kpl punainen paprika
1/2 tl chilijauhetta
(lisäsin vielä aurajuustoa ja tavallista juusto raastetta hieman sekä tortillojen pohjalle pikkuisen sweetchausekastiketta)


Silppua sipuli ja valkosipulin kynnet ja kuullota ne pannulla. Lisää joukkoon jauheliha. Lisää mausteet ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 5 min. Viipaloi tortillaleivät 8 osaan ja levitä viipaleet limittäin uunipellille. Sivele tortillaviipaleet öljyllä ja paista ne uunissa 225 asteessa n. 5 min. Poista paprikasta siemenet ja pilko se kuutioiksi ja suikaloi salaatti. Siirrä tortillat tarjoiluvadille. Päällystä tarjoiluvadilla olevat tortillat jauhelihaseoksella, salaattisuikaleilla ja päälle smetanaa ja paprikakuutiot. Koko annoksen päälle vielä chilijauhetta. Halutessasi voit ripotella myös aurajuustoa.

2 kommenttia:

  1. Oi,oi, oi... Kyllä ne kilot siitä karisee... ;O)Tämä on minulle ihan vieras ruoka, koskaan kuullutkaan...

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)