kotiliesi

maanantai 31. lokakuuta 2011

Uuniton savupaistipiiras


Tässähän meinasi käydä ihan vanhanaikaisesti.
Aloin näet kirjoitella tätä postausta ja etsimään kuvaa, jota en sitten ollut edes ottanut. Onneksi oli vielä pari hassua palaa jäljellä ja sain teille kuvan tästä ihanuudesta.
Tämän piiraan kannattaa tehdä päivää tai vakka kahta ennemmin, koska pohja tulee ainavaan paremmaksi mitä kauemmin se saa tekeytyä.

Ihanaa alkavaa viikkoa teille kaikille.

4 dl näkkileipää muruina
1-1 1/2 kurkkua
TÄYTE:
200 g valkosipulituorejuustoa (voit vaihtaa halutessasi makua)
4 dl kermaviiliä
1 ruukku
ruohosipulia
1 ruukku basilikaa
 200 g saupaistia
10 liivatelehteä
1/2 dl kuumaa vettä

Vuoraa vuoka (n. 30 kertaa 20 cm) kelmulla.
Hakkaa näkkileipä lihanuijalla jauheeksi ja levitä vuokaan.
Raasta kuorittu kurkku ja levitä näkkileipäjauheen päälle. Pohjan kuuluu vettyä, jotta murut pysyvät koossa, joten anna pohjan kostua n. 15 min. Jos kurkku sattuu olemaan kuivakka, pirskota lisäkostukkeeksi hieman vettä.
Pilko paisti, ruohosipuli ja basilika. Sekoita tuorejuuston ja kermaviilin kanssa.
Laita liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen. Purista liivatelehdet nyrkissä kuivaksi ja kaada niiden päälle kiehuva vesi. Sekoita liivateneste tasaiseksi. Lisää lioteliemi kermaviiliseokseen ja levitä täyte vuokaan. Peitä vuoka kelmulla ja pane kylmään vähintään 1 vuorokaudeksi.
Leikkaa leivokset ja laita tarjolle

3 kommenttia:

  1. Poikkean tänne blogiisi joka päivä virtuaalisyömään herkkuja.... ;O)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos Saga kyllähän se vain minulle passaa.
    Ja on niin kivaa saada kommentteja.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)