torstai 20. lokakuuta 2011

Muna-anjovispiirakka


Tulin juuri tyttöjen kanssa pitkältä kävely lenkiltä. Meinasimme joutua soittamaan ukko kullan hakemaan meidät kotiin kun alkoi nuorimmaisella taas särkemään kesken lenkin mahaa.

Joskus sitä löytää täältä netistä niin hyviä oivalluksia, kun nyt tämäkin piiras. Minulla oli jääkaapissa puolikas anjovis rasian sisältö enkä tiennyt mihin sen laittaisin, mutta nuukana ihmisenä en poiskaan halunnut sitä heittää. Ja sähköpostiini oli tänään tullut Valion piirakoistapostaus sieltä tämän herkun sitten nappasin oli vain pellilliselle tarkoitettu mutta minäpä tei vain puolikkaa ohjeen mukaan, niin ajovikset on käytetty ;)

1 1/2 dl maitoa
1/4 hiivaa
1/2 tl suolaa
1/2 sokeria
1 dl leseitä
3 dl vehnäjauhoja

Täyte:
3 munaa (keitetty 8 minuuttia)
1/2 purjoa
1 rkl voita
suolaa
mustapippuria
1 1/2 rkl kapriksia
1/2 rs anjovisfileitä
3 dl soijajuomaa
2 munaa
3 dl juustoraastetta


Sekoita hiiva käden lämpöiseen maitoon jonne olet lisännyt suolan ja sokerin. Lisää jauhot sekä notkea voi. Taputtele piirasvuokaan laita liina päälle ja anna kohota täytteen teon ajan.
Pilko purjo ja paista se voissa ripota suolaa päälle. Sekoita pilkottujen munien joukkoon jäähtynyt purjo silppu sekä kaprikset kaada piiras vuokaan ja lado 4 osaan leikatut anjovikset pinnalle. Sekoita munamaito ja kaada se piiraan päälle. Ja viimeiseksi juustoa pintaan.



Tässä sen taas huomaa on niin kiire syömään, että kuvat meinaa jäädä ottamatta.
HERKULLISTA.




2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)