kotiliesi

maanantai 3. lokakuuta 2011

Makkarapata


Meillä ei usein olla nykyään makkaraa syöty, mutta joskus siitäkin saa oivaa arkiruokaa.
Varsinkin tomaatin ja makkaran yhdistelmät toimivat älyttömän hyvin.
Niinpä lasten toiveesta meilläkin taas näkyi ruokapöydässä makkaraa.

Nopean ruoan ansioista olemmekin jo kerenneet lukea neljä satua ja leikkiä puolitoistatuntia ulkona.
Nyt on nukkumaan menon aika alkaa pienimmäiset olla ihan sippejä.

1 iso sipuli
2 porkkanaa
125 g palsternakkaa
1 rkl öljyä
1 tlk paseerattua tomaattia
2 dl vettä
2 valkosipulinkynttä
600 g lankkimakkaraa
2 tl basilikaa
1 tl suolaa
mustapippuria
1 rkl sokeria

Kuori sipulit ja leikkaa renkaiksi. Kuori myös porkkana ja palsternakka ja tee kuutioksi. Kuumenna öljy padassa, kuullota kasvikset. Lisää tomaattisose, vesi ja valkossipulinkynnet. Kuori ja paloittele lenkkimakkara ja lisää pataan mausteiden kanssa.
Hauduta, kunnes kasvikset ovat kypsiä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)