kotiliesi

maanantai 3. lokakuuta 2011

Banaani-suklaatiikeri


Vietän tässä juuri tee hetkeä, todella herkullisen ja mehevän tiikerikakun merkeissä.
Minä joka en niin makeasta perusta taisin tykästyä tähän kuivakakkuun oikein todella.
Kuten jo aiemminkin olen ilmoittanut niin mieheni on oikea tiikerikakkujen ystävä, eikä tämäkään kakku tehnyt poikkeusta vaikka hieman erilainen onkin mitä perinteinen tiikerikakku.
Oikeastaan tästä kakusta tuli kommentteina, että tätä saa tehdä useimminkin.

Tämän mehukkaan ohjeen bongasin 2008 vuoden ruokapirkka lehdestä.

200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

BANAANITAIKINA:
1 rkl sitruunanmehua
1 iso tai 2 pientä banaania
(sosetta noin 2 dl )

SULKAATAIKINA:
2 rkl kaakaojauhetta
1/2 rkl kuumaa kahvia

Voitele kakkuvuoka.

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat yksitellen joukkoon. Hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Ota taikinasta 1/3 osaa toiseen kulhoon.
Purista sitruunan mehu ja soeuta banaani. Mausta banaaniseos sitruunalla.
Lisää banaanisose isompaan taikinaan ja kaakaojauhe ja kahvi toiseen. Lisää taikinat kerroksittain kakkuvuokaan niin että pohjalle, pinnalle ja keskelle tulee vaaleaa banaanitaikinaa kerros.
Kypsennä kakkua 175 asteessa uunin alatasolla runsas tunti.
Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.

4 kommenttia:

  1. On kyllä näin, että kuivakakkua kahvin kanssa tekee himoa. Silloin kun se on sopivasti mehevä ja rasvainen, on se tosi hyvä.

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos Voisula, Askartelin itte ja Noora. Nyt täytyy keksiä kievyempiä syötäviä. Onneksi kakusta ei ole kun kaksi palaa jäljellä.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)