tiistai 6. syyskuuta 2011

Vadelma kermakakku


Tämän suussasulavan täytekakun tein ihan mutu tuntumalla.
Eli tein tavallisen neljän munan täytekakun pohjan tummalla kaakaolla.
Leikkasin kakkupohjan osiin jotka kostutin vadelmamehulla. Väliin laitoin vadelmahilloa ja tuoreita vadelmia sekä kermavaahtoa oikein reilulla kädellä. Vaahdotin 5 dl kermaa koko kakkua varten.
Pinnan kostutin ja laitoin kermavaahtoa sekä tuoreita vattuja aimo annoksen.
Sitten vaan jääkaappiin kostumaan ja odottamaan herkku hetkiä.

5 kommenttia:

  1. Voi eiiiiii !
    Miten herkullisen näköinen ja kuuloinen kakku :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anneli, juu kaikki on syöty ja hyvää oli.

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta, tein silla juuri miehelle synttarikakun. Ei siita yhta kaunis tullut - vaahdotin kermaa liikaa ja jostain syysta kakkupohja "kerrostui" uunissa, eli kaakaojauhe laskeutui vuoan pohjalle, lieko syyna liian vahainen vatkaus tai liian isorakeinen kaakaojauhe? - mutta jospa tulisi edes hyvanmakuinen! Mies on hulluna vadelmiin ja suklaaseen, joten eikohan se kelpaa. :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos Luumukalle ihanan makoisesta kommentista.

    Katja: Harmi kun kakkusi hieman epäonnistui mutta toivottavasti maku oli suoraan huipulta.
    Minä nostelin jauhot joissa kaakaojauhe varovasti taikinan joukkoon ja sekoitin hellästi sekaisin.
    Näissä leipurin hommissa on välillä mitä merkillisempiä ja mysteerisempiä juttuja.
    Mutta innolla vaan uudelleen kokeilemaan :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)