torstai 22. syyskuuta 2011

Satsumatsisalsa


Tämän salsan tein huomisen broilerpihvien kaveriksi makustumaan jääkaappiin.

Kävimme juuri saunomassa ja söimme tuhdin iltapalan, sain Saarioisilta lahjakortin ja ostelin jääkaappiin kaikkea herkullista jota meillä ei joka päivä saa syödäkseen esim. Jyväbroilerin fileepihvejä. No, nyt kuitenkin tein täysliha hampurilaiset koko perheelle, meille aikuisille lisäsin paistettua munaa ja sipulia sekä tietenkin tomaattia ja kurkkua. Namspkis.

1 pieni pieni punasipuli
2 satsumatsia
1 dl tuoretta basilikaa
4 tl makeaa chilikastiketta
1/2 punaista paprikaa

Hienonna sipuli, kuori satsumatsit ja leikkaa kuutioksi. Pese paprika, poista siemenet ja kuutio.
Hienonna basiliga. (Minulla oli vielä omaa istuttamaani pienilehtistä basilikaa jonka laitoin sellaisenaan.) Yhdistä salsan ainekset  ja laita kylmään odottamaan tarjoilua.

9 kommenttia:

  1. Voi mitä ihanaa väriloistoa, ja varmaan myös se mahtava maku :))

    VastaaPoista
  2. Namksis, nam, tuota on pakko taas tehdä, vaikkapa sunnuntain päivälliselle.
    Iloista viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Voihan "rähmä", miten on herkullisen näköistä... Tuotahan pistelee jo silmillään. Minä oon sen verran "hyvässä asemassa", että molemmat lapset ovat HK:lla isänsä alaisina töissä... ;O) Sieltähän saa henkilökunta ostaa ihan pilkkahintaan lihaa...Kanaa, sikaa...leikkeleitä...jne valmisruokia kaikkea... Kun tytär kirjoitusten jälkeen meni ensin tuonne, oli minunkin melkein kokonaan kasvis-syöjän opeteltava takaisin lihansyöjäksi...Sillä en vaan enää kehdannut katsoa ylen puoli-ilmaista ruokaa... ;O)

    VastaaPoista
  4. Tämän täytyy olla hyvää, herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
  5. On hyvän näköistä ihan nälkä tulee. Nyt pitää lähteä syömaan.

    VastaaPoista
  6. Herkullisen näköinen salsaohje. Täytyypä kokeilla tuota soijaleikkeiden kaverina :)

    VastaaPoista
  7. Kiitos teille kaikille kommenteistanne.
    Minun salsani maistui hieman rautaiselta, epäilen syyksi lusikkaa jonka jätin yöksi salsan sekaan eli täytyy kokeilla toisellakertaa uudemman kerran josko maku olisi parempi.

    VastaaPoista
  8. Aivan ihanan näköistä, tekoon menee tämäkin herkutus :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)