tiistai 20. syyskuuta 2011

Possuwokki


Nyt on pakko kokeilla näitä wok-ruokia kun kerran viimme viikolla sain tämän wokin lahjaksi.
Kyllä onkin ihanaa vaihtelua. Ruoka-aineetkin pysyvät niin rapeina ja hyvän makuisina.

Tänään täytyy jättää jumppa väliin, kun sunnuntaina pohkeeni ramppasi niin rajusti, että olen ontunut sitä nyt kolmattapäivää. Pohje on ihan kova ja musta.
Ei ole vanhaksi tulemista :(
Onnekseni meillä on nyt hoitolapsilla jokin flunssa aalto meneillään ja hoidokeita on vain kahdesta neljään kappaletta kerralla.

Sitten wokkin kimppuun nämä ainesten määrät on noin määriä kun niitä wokkiin vain kaatelin summa mutikassa.

400 g possunsuikale lihaa
1 punasipuli
1 porkkana
1 kesäkurpitsa
1 tomaatti
7 cm purjoa
1 1/2 dl paseerattua tomaattia
2 dl vettä + maitzenaan. 2-3 tl
2 tl currytahnaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl siirappia
1 tl yrttisuolaa
mustapippuria


Ruskista lihasuikaleet kahdessa erässä wokissa lisää sipulit ja vihannekset sekä tomaatti. Anna paistua hetki että vihannekset hieman kypsyy. Lisää paseerattu tomaatti ja vesi maizena seos, muista hämmentää koko ajan. Mausta wokki ja tarjoile riisin kanssa.




2 kommenttia:

  1. Tuota wokkia on pakko kokeilla, olisi vähän erilaista ruokaa joskus. Kiitos ohjeesta, laitetaan korvan taa ja toivotaan ettei unohdu sinne :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tuula tämä ruoka jakoi syöjät kahteen kastiin joko tykättiin tai sitten ei mennyt murenoakaan.
    Joskus näin ;(

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)