kotiliesi

maanantai 26. syyskuuta 2011

Jauhelihapasteijat


Pari viikkoa sitten tytöt tekivät kokkikerhossa suolaisia pasteijoita ja kovasti niitä on haluttu tehdä, joten ostin ainekset ja nuorimmaiseni aloitti työt.
Olin hieman auttamassa kun kokkikerhossa oltiinkin tehty vain voitaikinasta piparimuoteilla kuvioita ja keskelle laitettu jauhelihaa.
Niinpä hetken keskusteltuamme asisata tulimme siihen päätökseen, että äiti näyttää toisen pasteijan ohjeen. (Täytteenäkin oli vain riisi, jauheliha ja sipuli ei edes mausteita.)

pkt voi-tai torttutaikinaa
TÄYTE:
400 g naudanjauhelihaa
1 iso sipuli
2-3 dl keitettyä riisiä
1 -2 keitettyä kananmunaa
2 dl juustoraastetta
1 tl suolaa
mustapippuria
VOITELUUN:
muna

Sulate taikina paketin ohjeen mukaan. Pilko sipuli ja kuullota pannulla. Kaada sekaan jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta mausn mukaan. Pilko keitetyt munat pieniksi. Sekoita täytteen ainekset sekaisin kulhossa.
Kaulitse taikinaa hieman ohuemmaksi ja leikkaa siitä ympyröitä tai neliöitä. Laita täytettä n. 1-2 rkl ympyrään. Kostuta reunat vedellä ja sulje pasteijat. (Halutessaan voi haarukalla painella reunat, mutta me teimme nyt perinteisen mallin mukaan ja laitoimme reinat pasteijan pojalle.)
Pistele pasteijan pinta haarukalla ja voitele kananmunalla.
Paista uunissa 225 asteessa noin 15  minuuttia.





8 kommenttia:

  1. Eipä olekaan pasteijoita tullut tehtyä pitkään, pitkään aikaan... Jossain vaiheessa ne olivat ne, "nopea pikkusuolainen", jotka valmiista lehtitaikinasta pyöäräytti pikapikaa.

    VastaaPoista
  2. Jaahas, blogisi toimii taas normaalisti. Eilen tuli varoitusta, että sisältää materiaalia Mimmi Mutikaisen keittiö blogista, ja siksi haittaohjelmien vaara.

    VastaaPoista
  3. Mainioita tuollaiset kokkikerhot, kohta teillä on pakastin täynnä herkkuja kun tytöt leipovat kaiken oppimansa. Herkullisia pasteijoita tuli, nam :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos teille kaikille kommentoijille, tosiaan sain viestin onnekseni sähköpostiin Unelmien mummonmökin Milkalta, että on jotain hässäkkää tuolta Mimmin keittiöltä käsin joten otin sen pois listoiltani ja onneksi sain jatkettua tätä samaista blogiani. Eli kiitos Milka vielä kerran muuten en olisikaan tästä tietoinen. Kurjia nämä tämmöiset.

    Mutta kokka kohti uusia koittelemuksia.
    Ihanaa alku viikkoa teille kaikille rakkaat lukijani.

    VastaaPoista
  5. Nams, melkein jo kuola valuu pitkin suupieliä :)

    Kirja saapui eilen perille, kiitos :)

    VastaaPoista
  6. Lilalle ja Askartelin itte kiitos, Kivaa kun kirja saapui perille, Lila.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)