tiistai 27. syyskuuta 2011

Jauheliha-pepperonirisotto


Tein aamusella meille risottoa. Tässä perus jauheliharisotossa makua tuo pepperoni-makkara.

Kiitos teille rakkaat lukijani etenkin Unelmien mummonmökin Maelka, kun kerroit sähköpostiini, että sivuillani on häikkää. Sain poistettua häiriötä tuottavan blogin seurannastani ja homma voi jatkua. Minulle itselle kun tämä teksti ei missään vaiheessa tullut eikä mitään muutkaan merkkejä häiriöstä tullut vaan kone ja blogi pelasivat entiseen malliin.

1 pieni purjo
100 g pepperoni-makkaraa
400 g naudanjauhelihaa
1 rkl öljyä
3 dl pitkäjyväistä riisiä
1 l vettä
1/2 lihaliemikuutiota
1 -2 tl basilikaa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl parmesaanraastetta

Suikaloi pesty purjo. Hienonna pepperoni. Ruskista jauheliha kattilassa. Lisää purjo, pepperoni ja riisi ruskistuksen loppuvaiheessa. Kuullota muutama minuutti mutta varo ettei riisi pala pohjaan. Lisää vettä vähitellen riisiseoksen joukkoon. Lisää lihaliemikuution pala ja anna hetki hautua. Lisää uutta vettä heti kun edellinen on imeytynyt. Jatka keittäen risottoa näin noin 25 minuuttia. Mausta risotto ja lisää aurinkokuivatut tomaatit ja parmesaani. Sekoita ja tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)