torstai 1. syyskuuta 2011

Broileripallerot


Tervetuloa Henna
lukijaksi.

Pyöryköiden ei aina tarvitse olla mallikelposen pyöreitä ja tasakokoisia, vaan välillä aikaa säästääkseen voi valmistaa ne vain kahdella lusikalla nostellen nokareita pannulle. Näin saat pullistasi ihanan persoonallisen näköisiä ja niihin tulee ihanan rapeaksi paistuneita nystyröitä.

Tämä minun kirjoittelu on nykyään niin epäsäännöllistä mutta nyt kun hoidokit ovat kaikki melko pieniä ei jää hoitopäivässä aikaa näitä raapustella ja sitten koitan näitä ilta puhteiden lomassa raapustella. Nytkin vanhin tytöistä on auttamassa. Haluaa äidille kirjoittaa tuon reseptin, että äiti kerkiää muihin töihin.
Kyllä täytyy sanoa, että on minulla niin kilttejä lapsia.
Pojan kanssa tätä ennen tikkaiden kanssa keräsimme luumuja ja täytimme saunan kiulut vedellä.
Me kun edelleen käymme joka päivä saunomassa kun saunaan ei mene kun viisi koivu klapia ja kaivosta saamme veden. (Miksipä sitä käyttää suihkua vaikka se nyt uusi onkin , kun siitä menee vesimaksua.)

SIRKKU kyselit mitä me nyt tykkäämme asua täällä omakotitalossa:
No, lapset isommasta pieninpään on tykännyt eilenkin sanoi taas, että onneksi muutettiin, vaikka koulumatka hieman piteni ja kaverit on kauenpana niin takaisin ei haluta.
Me aikuiset taas olemme uupuneita mutta niin onnellisia. Nyt kun vielä saamme ensi lauantain tuparit ja synttärit pois päiväjärjestyksestä niin mukavaa kun onkin nähdä ystäviä ja tutuja.


3/4 dl korppujauhoja
1 tl suolaa
1 tl currya
1 1/2 tl yrttisuolaa
1 1/2 dl kermaa
1 muna
400 g kananpojanpaistijauheliha
CURRYKASTIKE :
  1 pieni omena
1 pieni sipuli
2 tl currya
valkopippuria
1 kanaliemikuutio
3 dl vettä
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kermaa
 2 rkl tuoreyrtti silppua
(minulla oli basilikaa mutta sopii rakuuna tai persiljakin)

Mittaa korppujauhot, mausteet, kerma ja rikottu muna kulhoon.
Sekoita ja anna turvota 15 min. Laita Sillä aikaa currykastikkeen pohja kypsymään.
Kuori ja silppua omena ja sipuli.
Kuumenna voi padassa ja pehmennä omena silppu siinä.
 Sekoita vehnä jauho sipuli omena seokseen lisää kerma.
Lisää valkopippuri liemikuutio ja vesi.
Anna kiehua 15 - 20 min.
Lisää yrtti silppu ja anna hautoa vielä 5 min.
Lisää broilerinjauheliha turvenneeseen korppujauho - mauste seokseen ja sekoita mureke taikinaksi.
Ruskista voi pannulla ja nostele parilla lusikalla taikinasta pyöryköitä pannulle.
Paista kypsiksi ja kauniin ruskeiksi.
Laita kypsät pyörykät kastikkeen joukkoon.
Tarjoile riisi kanssa. Lisukkeeksi sopisi kuulemme hyvin etikka-paprikasalaatti, mutta koska minulla ei sellaista löytynyt söimme raejuuston ja tomaatin sekä kurkun kanssa.


Reseptin kirjoitti MERI ....





7 kommenttia:

  1. Kiitos kiitos, kaiken kukkuraksi tämä oli huippu hyvää. Minäkin vetelin himolla viisi pullaa. Ja se on kyllä jo minulle paljon.

    VastaaPoista
  2. Ja kyllä saunomisessakin on ihan toinen tuntu, kun on ensin kantanut kylpyvedet!

    VastaaPoista
  3. Hyvältä näyttää, va varmasti maistui myös :)

    VastaaPoista
  4. Minakaa kiitos kommentistasi ja kävin blogissasi ottamassa osaa arpajaisiin.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)