torstai 11. elokuuta 2011

Pinaatti-fetapiiras


Vieraita varten leivoin suolapaksi herkullista piirasta.
Söimme eilen reunapalat piiraasta ja olisi voitu syödä enemmänkin oli niin herkullista. Ohjeen löysin viimmeisestä Koti ja keittiö lehdestä.
Tämän herkun voi valmistaa myös filotaikinaan, mutta tein sen perinteiseen lehtitaikinaan tällä kertaa.

Meillä on täällä tällä hetkelläkin täysi tohina päällä, kaksi putkimiestä ja nuohooja on juuri töissään. Vettä ei tule kun kylmää yläkertaan ja tiskivuori alkaa olla päätä huimaava. Onneksi astioita vielä riittää.
Iltapäivällä heti kun hoidokit on haettu tulee sukulaisia kyläilemään.
On tämä vaan aikas rumpaa.

KALÍ ÓREKSI- ELI HYVÄÄ RUOKAHALUA !

1 pkt 800 g lehtitaikinalevyjä
TÄYTE:
4 sipulia
3 valkosipulinkynttä
öljyä
300 g pinaattia
2 dl tuoreita yrttejä esim: tilliä ja persiljaa
250 g fetajuustoa
2 munaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
VOITELUUN:
muna

Sulata lehtitaikinaa ja kauli vielä hieman niin, että saat kaksi pellin kokoista taikinaa. Kuullota sipuli silput kasarilla. Kaada sekaan pinaatti ja anna sulaa.
Nosta kasari syrjään ja anna jäähtyä. Lisää sitten yrtit ja fetajuuston palat, munat ja mausteet.
Nosta toisen taikina levyn päälle pinaatti-fetaseosNosta toinen taikina levy seoksen päälle ja käännä reunat. Voitele ja reijitä taikinan kansi haarukalla.
Voitele pinta munalla ja paista 225 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes piiras on saanut kauniin ruskean pinnan. Anna jäähtyä.




4 kommenttia:

  1. Ihana klassikkoruoka. Ei vain ole tullut tehtyä pitkään aikaan.

    Teillä ei tule kuin kylmää vettä ja meillä tuli tasan vuosi sitten vettä seinästä :D Toivotaan että selviätte pienelllä remontilla.

    VastaaPoista
  2. Blogissani on sinulle Makea blogi -tunnustus! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos teille kaikille kommentoijille.
    Ja Janninna laitan tunnustuksen etiäpäin kunhan kerkeen.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)