kotiliesi

sunnuntai 28. elokuuta 2011

Juusto-pekonipaistos


Tässä ruoassa on se hyvä puoli, että tästä saa oivan ruoan tai välipalan myös kylmänä. Tarjoile tätä esim. leivän tai salaatin kanssa.

Olimme eilisen päivän kummipojan syntymäpäivillä.
Olisi ollut myös ystävän 50-vuotis juhlat, mutta ne jäivät nyt väliin.
Ensi viikonloppuna meillä pidetään vanhemman tytön synttäreitä ja tupaantuliaisia.
Täytyy nyt alkaa miettiä mitä sitä laittaisi tarjolle, jo hyvissä ajoin. Nyt kyllä päätin, etten kaikkia ala itse väsäämään, jotain helppoa ja simppeliä sen täytyy olla, että itsekin kerkiää juhlia ja seurustella.

1 purjosipuli
140 g pekonia
3 munaa
3 dl maitoa
150 g voimakasta juustoraastetta
1 tl yrttisuolaa

Halkaise ja pese purjo suikaloi pieniksi.
Paloittele pekoni ja ruskista pekoni ja purjo. Kaada purjo-pekoniseos uunivuokaan.
Vatkaa munat ja maito sekaisin. Lisää juustoraaste ja mausta. Kaada munamaito vuokaan. Kypsennä paistosta uunissa n. 30 minuuttia 200 asteessa, kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin.

2 kommenttia:

  1. mä muuten tein jo tän paistoksen tänään ja miehen kans kaksin se syötiin salaatin kera, hyvää oli!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Jaana kommentista sekä oli ilo saada sinut lukijakseni.
    Itselläsikin on niin ihana blogi, kun kävin siellä tutustumassa.
    Meillä pidettiin tästä myös paljon.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)