kotiliesi

tiistai 26. heinäkuuta 2011

Sienipekonipiiras


Olimme tänään mummun ja lasten kanssa kaupoja kiertelemässä.
Kotiin päästessä oli kasseja kahmalo  kaupalla.
Kävimme myös kirjastossa lasten kanssa löysin niin monta hyvää kirjaa vaikka olin ajatellut, etten mitään ota kun aika meinaa päivässä muutenkin loppua kesken.
Tässä pari opusta jotka otin mukaani... olivat uusien kirjojen hyllyssä...
Aitoa ruokaa (Väärentämättömän ruoan opas)
Leivän juurilla.

Sitten vielä kotiin päästessämme posti oli tuonut pojalle paketin, josta ilmaantui reseptikirja smootiet ja mehut. Olin kyllä niin iloisesti yllättynyt, että poikani 17 vee, on muistanut äitiään kirjalla :))

Pohja:
2 dl kaurahiutaleita
1 dl gluteenittomia jauhoja(voi käyttää myös tavallisia)
1 tl leivinjauhetta
100 g margariiniä
0, 5 dl maitoa

TÄYTE:
200 g paloiteltua pekonia
2 kevät sipulia varsineen
1/2 dl kuivattuja sieniä
1 kesäkurpitsa
suolaa
paprikajauhetta,mustapippuria
2 munaa
2 dl soijajuomaa(maitokin käy tai kerma)
2 tomaattia
150 g juustoraastetta

PINNALLE:
ruohosipulia

Sekoita pohjan ainekset sekaisin ja taputtele piirasvuokaan.
Paista pannulla pekoni, sipulit ja kesäkurpitsa raaste. Mausta ja kaada pohjan päälle. Tee muna-maito ja kaada seos pekoniseoksen päälle. Tomaatti viipaleet päälle sekä juustoraaste ja ruohosipuli pintaan. Ja ei muuta kuin uuniin 200 asteeseen niinkauaksi, että pohja hyytyy ja saa kauniin värin, noin 35 minuuttia.



3 kommenttia:

  1. Voi miten herkullisen näköinen ja kuuloinen piirakka )

    VastaaPoista
  2. Tätä kokeillaan heti kun kesäkurpitsat kasvaa isommiksi!

    VastaaPoista
  3. Tämä oli todella maittavaa yksi pala odottaa syöjäänsä jääkaapissa.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)