perjantai 1. heinäkuuta 2011

Raparperisima


Sain viimme vuonna maistiaisia (hoitolapsien vanhemmilta) raparperisimasta ja ohjeen kaupanpäälle, mutta näin kauan sitä sitten meni ennenkun sain tätä itse tehtyä. Onneksi tuli tehtyä näin kuumina kesäpäivinä tämä on oiva janon sammuttaja.
Nyt kun tuota raparperiä kasvaa monessa kohtaa pihamaata tätä ihanuutta voi tehdä kesällä mielinmäärin.  
En sihdannut kaikkia raparperin paloja pois. Pullo näyttääkin enemmän raparperi simalta kun on parit raparperin palat pullossa.
Lukijoita on nyt jo 50 kappaletta kiitos siitä kuuluu teille rakkaat lukijani.
TERVETULOA MYÖS TEILLE UUDET LUKIJAT, IHANAA SAADA TEIDÄT TÄNNE.


500 g raparperia
300 g sokeria
Loraus sitruunanmehua ( ei pakollinen)
2,5 litraa vettä
Hyppysellinen kuivahiivaa

Laita raparperi, sokeri ja sitruuna kuumaa vettä kestävään astiaan. Keitä vesi ja kaada niiden päälle. Kun se jäähtyy kädenlämpöiseksi, lisää hiiva. Anna olla huoneenlämmössä yön yli, siivilöi ja pullota aamulla ja laita jääkaappiin. Sima on juotavaa heti kun se on tarpeeksi kylmää.

4 kommenttia:

  1. Kiitos visiitistä blogiini! Tulin vastavierailulle luoksesi. ;) Ihania ruokia olit laitellut ja kuvaillut, löysin muutaman kiinnostavan ohjeenkin sinulta, kiitos!

    VastaaPoista
  2. Täytyypäs kokeilla kun jäi vappusimat kokonaan tekemättä tänä vuonna. Tosin pitää käyttää ostoraparperia, omaa on vielä liian vähän.

    VastaaPoista
  3. Ehdottomasti kokeilemisen arvoista, toivottavasti pidätte.

    VastaaPoista
  4. Tätä täytyy kokeilla. Raparperiä pukkaa koko ajan ja piirakkaa on syöty niin että korvista alkaa tulla..

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)