kotiliesi

keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Pikku pitzat hirvenjauhelihasta


Tein eilen tälläisiä herkullisia pitzasia. Ohje löytyi Makeaa hyvää-blogin sivuilta tuhannet kiitokset kuuluvat sinne.
Ja perään ei yhtään vähäisempänä kiitokset uusille lukioille jotka ovat joukkoomme saapuneet.

Sain puolikkaan isommasta raparperimaasta leikeltyä. Sanokaapa nyt te viisaammat jotka jotakin tiedätte. Kasvaako raparperi hyvin jos sitä joutuu siirtämään? Ja koska ja kuinka olisi paras siirto tehdä?
Meillä kun kasvaa keskellä pihaa iso raparperimaa ja sen haluaisimme siirtää hieman syrjenpään. Saisivat lapsetkin potkia palloa ym. paljon paremmin. Vaikka meillä onkin iso piha niin en silti huoli raparperejä keskelle pihamaaltani.


½ l maitoa
1 pkt kuivahiivaa
1 tl suolaa
n. 12 dl vehnäjauhoja
4 rkl ruokaöljyä
päälle:
öljyä
2 kevätsipulia varsineen
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk tomaattipyreetä
juusto raastetta
hirvenjauhelihaapitsamaustetta, valkosipulia tms. maustetta

 Lisää suola, vehnäjauhot, kuivahiiva jauhoihin sekoitettuna sekä öljy veteen. Vaivaa, kunnes taikina on pehmeää ja notkeaa. Pyöritä palloksi ja anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
Paista jauheliha ja sipulit lisää joukkoon tomaattimurska ja pyree. Mausta seos.
Jaa taikina 40 osaan. Taputtele pintaan öljyä. Levitä pintaan tomaattisose-jauhelihaseosta ja juustoraastetta. Paista 225-250 asteessa kypsiksi (noin 10 minuuttia).


HUOM: Meinaan seuraavan satsin tehdä tavallisesta jauhelihasta ja osan poikani lempi täytteestä eli kinkku-salamista.


6 kommenttia:

  1. Hyvännäköisiä!
    Hirvenjauheliaa en ole koskaan kokeillut, mutta varmasti herkkua!

    Mikään asiantuntija en raparperiasioissa ole, mutta eikö ne aika kestäviä kapistuksia oo?
    Toin mummulta raparperinalun viime vuonna (tai sitten edellisenä...) keskellä kesää ja se ainakin juurtui hyvin.

    VastaaPoista
  2. Senku siirrät vaan, kyllä raparperi kestää. Yleensähän sitä kasvaa kaikilla vähän liikaakin.
    Kivat pizzat, lapset varmaan tykkää.

    VastaaPoista
  3. Hei! Täällä on uusi lukijasi Eija heti kommentoimassa innokkaana, jotta meillä ainakin raparperit vain innostuivat. Jaoin yhden pensaan kahtia ja siirsin puolet toiselle puolelle pihaa. Sekä uusi että vanha pensas alkoivat voimaan paremmin ja nyt meille tulee tuplasti enemmän raparperia (tosin en tiedä enää mihin sitä laittaisin!). Kiitos sinulle ihanasta blogista!

    VastaaPoista
  4. Kiitos taas kerran kaikille kommenteistanne ja neuvoistanne. Missähän sitä oltaisiin ilman teitä. Itse kun en kasveista tiedä paljoakaan. Mutta kysymällähän näistä selviää.
    Ihanaa Eija kun viihdyt blogissani, kiitos sinulle ihanista sanoista.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)