kotiliesi

torstai 16. kesäkuuta 2011

Riisisämpylät


Eilen samalla kun valmistin meille sämpylöitä tein myös nämä gluteenittomat sämpylät. Teen näitä usein, koska näitä on niin helppo valmistaa. Nyt laitoin nämä muffini vuokiin mutta usein vain nostelen lusikalla kakkaroita pellille leivinpaperin päälle. Juustoa en ole ennen laitellut mutta, kun nyt jäi meidän sämpylöistä juustoraastetta niin tuli sitten laitettua näidenkin pinnalle.

2 dl riisihiutaleita
4 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 rkl sokeria tai siirappia
3 dl gluteenittomia tummia jauhoja
1 dl maissijauhoja
1 dl riisijauhoja
(nämä voi korvata kaikki gluteenittomilla vaaleilla tai tummilla jauhoilla)
1 dl peruna-tai maissitärkkelysjauhoja
1 tl suolaa
2 rkl öljyä

Kiehauta riisihiutaleet vedessä- Jäähdytä kädenlämpöisiksi. Murenna joukkoon hiiva ja 1 dl jauhoja.
Anna kohota noin 1/2 tuntia.Lisää siirappi, suola , öljy ja loput jauhot. Vatkaa taikinaa voimakkaasti puuhaarukalla parin minuutin ajan. Nostele taikinasta lusikalla kakkaroita pellille jossa leivinpaperi. Kohota ja kypsennä n. 15 minuuttia 225 asteessa.

(Minulla kohosi vähän liiankin kauan mutta syötyä tuli kuitenkin.)



3 kommenttia:

  1. Hyvä juttu, että muuttonne on sujunut hyvin! Täälläkin on tänään ollut sämpylöiden leivontapäivä.. Täytyypä joskus kokeilla tuota keittoniksiä sämpylätaikinaan :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaapa kivalta nämä vähän erilaiset sämpylät! :)

    VastaaPoista
  3. Gluteenittomiska sämpylöiksi nämä oli todella hyviä.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)