kotiliesi

perjantai 17. kesäkuuta 2011

Raparperi-pullapiirakka


Meillä herkuteltiin eilen oman pihan raparperilla. En olekaan hetkeen tehnyt pullapihjaa piiraisiin ja kyllä sitten maistuikin hyvälle. Tällä ohjeella tulee taatusti tehtyä uudemmankin kerran piirakkaa, oli se vaan niin herkullista.

Tässä on aika mennyt kitkiessä koiranputkia ja muita rikkaruohoja. Nyt alkaa lopultakin piha näyttää edes jotenkuten siedettävältä.

PULLATAIKINA.
2 1/2 dl maitoa
1/2 pkt hiivaa
1/2 tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
50 g voita
TÄYTE:
500 g raparperia
2 dl sokeria
2 tl kanelia
1 rkl sitruunan mehua
PÄÄLLYS:
1 dl sokeria
3 kananmunaa
2 prk kermaviiliä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Alusta jauhot joukkoon erissä ja vaivaa taikinaksi. Lisää joukkoon pehmeä voi. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Pese kuori ja pilkoraparperit noin parin sentin paloiksi. Laita palat kattilaa, ripottele päälle sokeri ja kaneli sekä sitruunan mehu.
Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Sekoita päällyksen aineet keskenään. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kauli pullataikina leivinpaperin päälle. Nosta reunoja. Levitä taikinan päälle ensin raparperitäyte ja sen jälkeen kermaviilitäyte.
Kypsennä uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia.




7 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)