torstai 16. kesäkuuta 2011

Pussikeitto-sämpylät


Tässä oiva resepti niille jotka ovat kyllästyneet tavallisen sämpylän makuun. Eli kaupan valmiita pussikeittoja vain sämpylään ja aina löytyy uusi maku. Itse olen tehnyt näitä sämpylöitä juustokeitolla sekä parsakeitolla ja hyvää tulee. Nyt ei kaapistani löytynyt kun kana-sinihomejuustokeitto- ainekset ja hyvää tuli silläkin.
Tähän oikeaan ohjeeseen ei kuuluisi suolaa laisinkaan mutta olen sen todennut, että silloin sämpylät ei kyllä maistu millekkään. Joten jos haluat maittavia sämpylöitä niin lisääppäs teeluksikallinen suolaa taikinaan.


1 pss pussi keitto ainesta (kana-sinihomejuusto oli nyt mulla)
1/2 palaa hiivaa
1 tl suolaa
5 dl kädenlämpöistä vettä
1/2 dl öljyä
2 dl leseitä
2 dl kaurahiutaleita
n. 6 dl vehnäjauhoja

Pinnalle: halutessa juustoraastetta

Pane kulhoon pussikeitto aines ja lisää käden lämpöinen vesi, murskattu hiiva ja öljy sekä suola. Lisää jauhoja sen verran , että saat taikinasta tasaisen, kohtalaisen pehmeän, mutta kuitenkin helposti leivottavan taikinan.
Kohota hetki. Leivo sitten sämpylöiksi. (Ohjeessa luki näin "ota taikinasta paloja öljytyllä kauhalla ja pyörittele käsin palloksi.")
Pane pellille ja kohota noin 30 minuuttia. Ripottele halutessasi sämpylöiden pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.

5 kommenttia:

  1. Kiva vinkki tuo keittojauheen käyuttö. Itse olen ruokien esim jauhelihakastikkeen maustamisessa ja saostamisessakin niitä käyttänyt.Pitääpä tehdä joatin sämpylöitä ensi viikolla.

    VastaaPoista
  2. Kokeilkaa ihmeessä, eri pussikeitot tuo eri makuja sämpylään. Ei kun kokeilemaan.

    VastaaPoista
  3. Eli laitoitko tuon ohjeessa jo olevan 1 tl suolaa lisäksi toisenkin tl suolaa?

    VastaaPoista
  4. Kiitos Miksu kommentistasi, ohjeeseen tulee 1 tl suolaa ei kannata laittaa enempää koska pussikeitoissakin on suolaa.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)