kotiliesi

tiistai 7. kesäkuuta 2011

Pinaattikuorrutettu seivuoka


Söimme tänään uunikalaa perunamuusin kanssa. Ai, ai kyllä maistui hyvälle.
Vaikka täksi päiväksi onkin luvattu poutasäätä niin pidin uunin päällä ja tein ruokaa pariksi päiväksi. Uunikalan ja pannarin lisäksi uunissa hautui lihakastike.

1 pkt seitä
1 tl suolaa
1 tl sitruunapippuria

KASTIKE:
1 rkl voita
1 1/2 dl maitoa
1 1/2 dl kermaa
50 g pinaattia
suolaa tinjamia ja kalamaustetta
2 dl juustoraastetta
1 keltuainen

Mausta kala  ja laita se uunivuokaan.
Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot sekoita hyvin. Lisää nesteet vähitellen joukkoon hyvin sekoittaen. Laita joukkoon myös pakaste pinaatti kuutiot. Anna kastikkeen kiehahtaa. Mausta. Nosta kattila liedeltä ja lisää keltuainen ja osa juustoraastetta  joukkoon.
Kaada kastike vuokaan kalan päälle ja kypsennä uunissa n. 40 minuuttia 200 asteessa. Kunnes pinta saa kauniin ruskean värin.
Uunikalan seuraksi tein perunamuusia ja hernesalaattia.



7 kommenttia:

  1. Mulla kasvaa pinaattia ja mietinkin mihin sitä vois käyttää.. tässä hyvä vaihtoehto, nam :)

    VastaaPoista
  2. Voiskohan tähän käyttää nokkosia! =)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kaikille kommentoijille, on niin kiva kuulla teistä.
    Paula: nokkonen olisikin hyvää tässä ruoassa taidan itsekin kokeilla seuraavan kerran sillä. Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
  4. Namskis, uunisei on herkkua! Pitäisiköhän minun seurailla esimerkkiä ja laittaa käyttöä huutava juustoraastepussi tällaiseen ruokaan? Olen tässä yön pimeinä tunteina pohtinut, mitä sitä tekisi, että saisi juustot käytettyä. :D

    VastaaPoista
  5. Helmi laitat juustot hyvään kalagratiiniin kyllä kannattaa.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)