kotiliesi

maanantai 20. kesäkuuta 2011

Nakkikeitto texmex-tyyliin

TERVETULOA UUSILLE LUKIJOILLE.

Ikisuosikki nakit ja muusi, tai nauravat nakit vai ehkäpä nakkikeitto. Makkara- ja nakki-paketista loihtii ripeästi maistuvia ja edullisia aterioita.

Täällä on aamu alkanut jo vauhdikkaasti. Tässä ennen asuneilla oli kaksi kissaa ja toinen niistä oli palannut tänne vanhaan kotiinsa. Meillä kun on allergisia lapsia hoidossa en voi kissaa edes sisälle ottaa, mutta tänään sitten nappasin sen kuistille josta sen ystävällisesti haki meidän naapurimme.
No, siitä kissa episodista selvittyämme, saimme ihailla jänistä pitkän tovin keittiön ikkunasta. Oli se eläin rikas aamu.

1 sipuli
1 rkl öljyä
1 dl paseerattua tomaattia
2 tl mietoa chilijauhetta  
1 l vettä
 2 lihaliemikuutiota
200 g herne-maissi-paprika pussi
250 g pakaste kasvissuikaleita
1 tl tinjamia
50 g sulatejuustoa
1/2 dl ketsuppia
1 tl suolaa
600 g nakkeja

Kuori ja hienonna sipulli. Kuullota sipuli padassa öljyssä muutama minuutti. Lisää chilimauste ja tomaattisose ja kuumenna vielä hetki. Lisää lihaliemi ja vesi, kuumenna kiehuvaksi. Lisää pakasteet ja tinjami. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää sulatejuusto, sekoittele niin, että se sulaa keittoon. Paloittele nakit ja lisää ne keittoon. Tarkista maku (tässä vaiheessa itse lisäsin suolan ja ketsupin)ja kuumenna kiehuvaksi.

2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)