maanantai 27. kesäkuuta 2011

Kuorrutettu lihamureke


Jussit on sitten taas tältä vuodelta ohi ja pääsemme viettämään tavallista arkea.
Meillä se alkaa todella pehmeästi, eli puolet hoitolapsista on vielä tämän päivän lomilla.




400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 dl kaurahiutaleita
1 prk kermaviiliä
1 muna
paprikamaustetta, basilika
1 tl suolaa
Kuorrutus:
2-3 tomaattia
basilikaa
2 dl juustoraastetta

Turvota kaurahiutaleet kermaviilissä noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon muna,sipuli, mausteet ja jauheliha. Vaivaa taikina tasaiseksi. Viipaloi tomaatit. Levitä murekeseos vuokaan. Asettele pinnalle tomaattiviipaleet ja päälle basilika. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Levitä pinnalle juustoraaste ja kypsennä edelleen noin 20 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Oi että, tulipa nälkä:)Vaikuttaa niin hyvältä.

    VastaaPoista
  2. Eipä kyllä rouvan mureke enää helpommin voisi valmistua!
    On se hyvä, että joillakin liikkuu mielikuvitus päässä sen verran luovasti, että keksii tuonkin herkun yksinkertaistaa noin helpoksi.
    Ja suurperheen mamma laittaa murekkeensa seuraavan kerran reunallisen ison uunipellin päälle taputellen.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kaunis teille kommenteistanne.Murekeesta tulee näin todella mehukas ja herkullinen kannattaa ehdottomasti kokeilla.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)