kotiliesi

torstai 5. toukokuuta 2011

Yrttinen lihapullaspagetti


Varautukaa tämän ruoan hyvään menekkiin .
Siis, tämä on niin herkullista, meillä tämä pääsi heti kesto suosikeiden joukkoon niin aikuisilla kuin lapsillakin.  
Ohje on uudesta Hyvä terveys Kevyt kokki lehdestä. Suosittelen kokeilemaan.


400 g naudanjauhelihaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 tl paprikajauhetta
350 g rakettispgettia täysjyvä
1/2 dl parmesaania raasteena
KASTIKE:
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 tl öljyä
2 porkkanaa
1 pieni kesäkurpitsa
2 rkl balsamikoa
1 rkl soijakastiketta
3-4 tomaattia
100g paprikaa
2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 dl hienonnettuja yrttejä esim. basilikaa, persiljaa, rucolaa ja ruohosipulia.



Tässä kuva kastikkeesta johon kaadoin paistetut lihapullat.




Mausta jauheliha suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Muotoile jauhelihasta pieniä pullia kostutetuin käsin.
Kuori ja hienonna sipulit kuori myös porkkana ja ja leikkaa pieniksi kuutioksi. Leikkaa pienetä kesäkurpitsasta "kolikoita" tai kuutioita.
Kuullota kasviksia hetki padassa öljyn kanssa. Lisää pannuun kasvisliemi ja tomaatin lohkot balsamico ja soijakastike.
Mausta. Anna seoksen kiehahtaa ja lisää joukkoon lihapullat.
Anna kastikkeen porista keskilämmöllä välillä sekoitellen noin 15 minuuttia. Lisää joukkoon yrtit juuri ennen tarjoilua.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois. Yhdistä pasta kastikkeen joukkoon. Viimmeistele raastetulla parmesaanilla.




11 kommenttia:

  1. Aivan tässä nälkä tullee, kun katsoo näitä kuvia, nam..

    VastaaPoista
  2. :) juu, onneksi tempaisin äsken lautasellisen makaronisalaattia...:)

    VastaaPoista
  3. Kiitos teille Askartelin itte ja Neferi tuli syötyä oikein ylen änkensä.

    VastaaPoista
  4. Tämäpä vaikuttaa ihan älyttömän hyvältä!

    VastaaPoista
  5. Kannattaa tosiaan varata aikas ison kattilan ja tehdä kerralla kunnolla niin on nannaa.

    VastaaPoista
  6. Näyttää tosi hyvältä! Oliko uudessa KevytKokki-lehdessä tuo? On muuten hyvä lehti :)

    VastaaPoista
  7. Kyllä sun perheen kelpaa... aina vaan uutta herkkua :)

    VastaaPoista
  8. Luumukalle tiedoksi juuri samaisesta lehdestä reseptin nappasin ;)Hieman muunneltuna tosin tuli tuutista pihalle.
    Annelille: Jotain sitä on keksittävä ettei aina olisi samoja sörsseleitä.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)