lauantai 14. toukokuuta 2011

Tomaattipiirakka


Herkuteltiin tomaattisella piirakalla johon lisä potkua antoi sinappi ja parmesaani. Välillä täytyy antaa hieman myöten ja käyttää valmis taikinoita helpottamaan arkea.

Aloin tässä uuden käsityön ja takakappaletta jo puoleenväliin päästessä huomasin, että olin tehnyt yhden silmukan väärin se ei sinänsä olisi näkynyt lopputuloksessa muuta itseä se olisi hämännyt joten purin koko työn ja aloitan sen nyt alusta euroviisuja seuraillen.


1 pkt ruis-perunataikina pakaste

TÄYTE:

1 paprika
1 sipuli
suolaa ja mustapippuria
500 g kypsiä tomaatteja
3 rkl sinappia
150 g parmesania
2 dl kivettömiä oliiveja

MUNA-KERMA:

2,5 dl ruokakermaa
3 munaa
1 rkl sinappia


Sulata taikina ja kauli se noin sentin levyiseksi leivinpaperin päällä. Nosta paperi taikinoineen vuokaan ja painele taikinaa myös reunoille. Paloittele paprika ja silppua sipuli. Kuullota kasviksia öljyssä viitisen minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Viipaloi tomaatit. Levitä pohjan päälle sinappi ja 50 g raastettua parmesania. Levitä niiden päälle paprika ja sipuli silppu. Sekoita muna-kerman aineet ja kaada seos piirakan päälle. Painele tomaatti viipaleet ja oliivit kevyesti muna-kerman päälle. Ripottele pinnalle vielä hieman suolaa, pippuria ja loput parmesanista. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa n. puoli tuntia. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.


4 kommenttia:

  1. Ai että, näin lauantai-iltana saunan jälkeen.... tuo olis poikaa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anneli kommentistasi, olen hieman flunssainen ja näyttää kuume nousevan.

    VastaaPoista
  3. Herkullisen oloinen ohje, tätä täytyy kokeilla joskus :) Minkä kokoiseen vuokaan teit? Oliko korkeat reunat?

    VastaaPoista
  4. Hei, Jenni.
    Vuokani oli 30x25 cm iso eli tavallinen piirasvuoka pyöreäkin käy tähän piiraaseen hyvi. Reunaa oli kolmensentin verran.
    Meillä teki hyvin kauppansa piirakka toivottavasti maistuu myös siellä :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)