kotiliesi

tiistai 17. toukokuuta 2011

Täytettyjauhelihamureke


Meillä käy yllensä niin että perunamuusi ja mureke ruoat loppuu aivan kesken. Niin tänäänkin täytyi lopuksi antaa toista ruokaa, että kerholaiset sekä eskari ja koululaisetkin saavat annoksensa.

Tässä alkaa olla meillä niin kiireistä aikaa, että pakostakin tulee sellaisia päiviä etten kerkiä kirjoitella tänne blogiin. Eilen oli juuri sellainen kiire päivä. Olen itse joutunut käymään lääkärissä useaan otteeseen ja näköjään joudun vieläkin jatkamaan siellä käymisiä ja soittelemista viikottain. Sitten oli nuorimmaisen tytön luokkaretki matkaeväiden ostelua ja keskimmäisen tytön pyöräilykypärän ostoa ja tän kaiken lisäksi täytyis itselle löytää juhla varten vaatetta kun kahtena seuraavana viikonvaihteena on juhlia.
Sitten on näitä asunto asioita tänäänkin meille tulee vanhaa asuntoa katsomaan perhe ja huomenna töittenjälkeen menemme koko perhe katsomaan meidän tulevaa taloamme.
Torstaina lääkäri reissujen vastapainoksi olen ottanut itselleni hemmottelua eli kampaajalla käynnin.



400 g naudan jauhelihaa
1 dl kermaa
1 dl kermaviiliä
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 punasipuli
1 kananmuna (mulla oli 2 valkuaista)
1 tl suolaa
mustapippuria, basilikaa
TÄYTE:
1 dl kurkkurelitsiä
2 dl juustoraastetta
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja

Sekoita jauhelihamurekkeen ainekset toisiinsa ja anna makustua ja tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
Tee jauhelihaseoksesta levy leivinpaperin päälle ja levitä päälle kurkkurelix ja juustoraaste sekä leikatut aurinkokuivatut tomaatti palat.



Kääri kostutetuin käsin levystä mureke pötkö.
Paista 175 asteessa noin 35-45 minuuttia tai kunnes murekeesta tulee kirkasta nestettä.

Tarjoile perunamuusin kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)