kotiliesi

keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Sipulinen herkkusienikeitto



Olen tänään askarrellut aamupäivän hoitolasten kanssa äitienpäiväkortteja. Nyt iltapäivä on sitten mennyt veroilmoitusten parissa. (Näin veroilmoituksia tehdessä aina manaa miksi kummassa on yksityinen perhepäivähoitaja.) No, huomenna tämän asian jo on onnellisesti unohtanut.

Tein herkkusienikeittoa itselleni ruoaksi ulkonäkö ei ole mikään kehuttava mutta maku kyllä miellytti, laitoin lopuksi pinnalle sinihomejuustomuruja, minä kun niin pidän sen mausta.


1-2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
4 perunaa kuorittuna ja pieniksi kuutioituina
1 sipuli isohko silputtuna
2-5 valkosipulinkynttä silputtuina
200 g tuoreita herkkusieniä pilkottuina
5 dl vettä
1-2 kasvisliemikuutiota
2 dl (soija)kermaa
2 tl kuivattua basilikaa
1 tl mustapippuria rouhittuna
yrttisuolaa maun mukaan

Lorauta öljy kattilaan ja kuullota siinä sipuli- ja valkosipulisilput. Lisää sekaan herkkusienet ja pieniksi paloitellut perunat. Paistele muutaman minuutin ajan puuhaarukalla sekoitellen. Kaada joukkoon puoli litraa kiehuvaa vettä ja nakkaa sekaan kasvisliemikuutio(t). Anna keiton kypsyä kannen alla keskilämmöllä kunnes perunat tuntuvat likipitäen kypsiltä. Nakkaa sitten joukkoon (soija)kerma, kuivattu basilika, mustapippurirouhe ja makusi mukaan yrttisuolaa. hauduttele keittoa kannen alla kunnes perunat ovat kokonaan kypsyneet. Jos keitto tuntuu liian paksulta, lisää sekaan pari desiä kiehuvaa vettä ja sekoita.
Tarjoa hempeänmakuista herkkusienikeittoa vaikkapa tuoreiden siemensämpylöiden ja porkkanalevitteen kaverina.

1 kommentti:

  1. sienistä saa niin hyvää keittoa, siirryin muuten omassa blogissani tagipilveen noissa tunnisteissa vievät niin paljon vähemmän tilaa siten :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)