kotiliesi

torstai 26. toukokuuta 2011

Rouheinen vuokaleipä

Olen näitä vuokaleipiä tehnyt vaikka ja kuinka paljon mutta nyt oli lasten mielestä leivän  suosio huikea.
Välipalalla meni puolitoista leipää ja minäkun olin ajatellut pakastaa toisen leivän. Eihän tässä auta kun leipoa uutta leipää. Tämä leipä on onneksi niin helppo ja vaivaton , että tätä tekee vaikka joka päivä.

Kävimme mieheni kanssa eilen Ikeassa katselemassa kaappeja ja eteisen tila ratkaisuja. Olen jo netistä niitä katsellut ja ihaillut. Ei voi kuin ihmetellä mitä kaikkea ne suunnittelijat oikein keksii.
Olen niin visusti päättänyt etten mitään ostele ennen muuttoa vaan koitan päästä turhasta roinasta eroon, mutta tiedättehän kun naisimmeinen pääsee kauppaan mitä siitä syntyy?
Silmä kiiluu päässä ja siihen rataan...


50 g hiivaa
6 dl vettä
2 tl suolaa
4 tl siirappia
2 dl leseitä
 1 dl vehnärouhetta
2 dl kaurahiutaleita
n. 8 dl vehnäjauhoja
3 rkl aurigonkuivatuista tomaateista öljyä



Sekoita kuivat aineet kulhossa. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi massaksi. Lisää öljy ja sekoita se taikinaan.

Ota n. 1.5 litran vuoka (mielellään suorakaiteen muotoinen) ja voitele se öljyllä tai margariinilla. Kaada taikina vuokaan. Mutta jos silikoni vuokia voitelu ei ole pakollista.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. puoli tuntia (kaksinkertaiseksi). Paista leipää 200 asteessa ensin uunin alatasolla 15 minuuttia ja sen jälkeen keskitasolla 20 minuuttia.

Anna leivän levätä vuoassa n. 10 minuuttia ennen kumoamista. Jäähdytä leipä liinaan käärittynä.

4 kommenttia:

  1. Kuullostaa helpolle, pitääpä kokeilla :-)

    VastaaPoista
  2. Juu, ohje on simppeli ja nopea valmistaa sekaan voi laittaa kaikkia jämiä jääkaapista. Tein nyt uutta ja laitoin homejuuston palat sekaan ai ai kuiinka oli nannaa.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)