kotiliesi

tiistai 10. toukokuuta 2011

Rosmariininen pannuleipä





Tänään kanakeiton kanssa nautimme uunituoreesta leivästä.
Söin peräti kolme isoa leivänpalaa yhden keitto annoksen kanssa ja nyt on ähky.


1 dl kauraleseitä
1 dl vehnäleseitä
1 pss
kuivahiivaa
3 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1/2 dl öljyä
5 1/2 dl vehnäjauhoja
VOITELUUN:
öljyä
PINNALLE:
oliiveja
(kinkkua)
 rosmariinia

Sekoita hiiva leseiden joukkoon. Sekoita lese seos hieman käden lämpöä lämpimämpään veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy. Sekoita vehnäjauhot joukkoon vähitellen. Alusta taikina tasaiseksi. Kaada taikina pellille (noin 25x15 cm) leivinpaperin päälle. Ripota taikinan päälle hieman vehnäjauhoja ja taputtele tasaiseksi.
Kohota leipää (minulla oli hieman yli tunnin kohotuksessa kun olimme ulkona.)
Painele sormella kuoppia leipään. Voitele öljyllä ja asettele oliivit ja( kinkkupalat)koloihin. Ripottele pinnalle rosmariinia.
Paista leipää 225 asteessa uunissa keskitasolla 15-20 minuuttia. Tarjoile heti.


4 kommenttia:

  1. Voi että kuulostaa ja näyttää hyvälle, nam..

    VastaaPoista
  2. Ajattele vaan, että tällaisia herkkuja ei saa edes kaupasta ja kuinka nopeasti ja helposti tuokin leipä valmistuu. Hinnasta puhumattakaan.

    VastaaPoista
  3. Kiitos Teille kommenteistanne. Leipä oli todella hyvää ja nappiin sanottu nopeaa ja hyvää tietää mitä leivässä on kun on oma tekemää ja hinta iso plussa...

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)