kotiliesi

maanantai 23. toukokuuta 2011

Rapusilakat


Nämä silakat olivat helppo tekoisia ja niin hyviä lapsetkin tykkäsi.


n. 600 g silakkafileitä
2 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
KASTIKE:
1/2 dl ketsuppia
1 prk tomaattimurskaa
2 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl öljyä
ripaus suolaa
2 rkl tilliä

Ripottele leikkilaudalle puolet suolasta ja pippurista. Lado silakkafileet mausteiden päälle nahkapuoli aylöspäin ja ripottele loput mausteet päälle. Rullaa silakat ja lado uunivuokaan vieriviereen. Sekoita ketsuppi ja murska sekä muut ainekset. Laada seos silakoiden päälle niin että rullat juuri ja juuri peittyvät. Ripottele pinnalle vielä hieman tilliä.
Kypsennä uunissa noin puoli tuntia 175 asteessa.
Tarjoile keitettyjen perunoiden  ja tumman leivän kera.


6 kommenttia:

  1. Voi nam.. taas mitä herkkuja. Kala kun on minun lempparia..

    VastaaPoista
  2. Silakkaohjeet on aina piristävää kun niitä ei koskaan muista tehdä. Luin reseptin monta kertaa läpi että oliko ne ravut jossain mutta se taitaa olla vain tuo nimi tän tyyppisille silakoille?

    VastaaPoista
  3. Juu silakoiden nimi oli rapusilakat syödessä huomasi nimen alkuperän eli maistui aivan kun olisi rapuja syönyt. Herkullista.
    Kiitos Mausteinen Manteli.

    VastaaPoista
  4. Nams, näyttää taas niin houkuttelevalta, ja ohjekin luulostaa herkulta.
    Iloista, herkullista kesää!

    VastaaPoista
  5. Kiitos Seijastiina hyvääkesää myös sinulle ja kaikille lukijoilleni.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)