keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Mansikka-raparperimurupaistos




Valmistin tämän herkun pakaste raparperista ja mansikasta jotta saan pakastetta taas vähän tyhjemmäksi. Muutto siintää jo kovasti ajatuksissani ja siksi olen kaapin tyhjennys puuhissa tänään on kauraryynit saaneet kyytiä ensin aamusella tein kaurapuuroa ja tähän tuli kauraa sekä limppuun jonka uunissa samaan syssyyn tein on kauraa.
Herkuttelemme tämän paistoksen tänään välipalalla jäätelön kanssa (jäätelöpaketeita löytyi pakkasesta vielä kaksi ja nehän on nyt syötävä että päästään herkuttelemaan kotitekoisella jäätelöllä.

Tein tämän gluteenittomasta karkeasta jauhoseoksesta koska silloin sitä saa syödä kaikki ja karkeaseos sopi mielestäni varemmin kuin ihan vaaleajauho eli olisin vaihtanut vehnäjauhot varmaan grahamjauhoiksi jos en olisi gluteenitonta käyttänyt.



500 g raparperin paloja
1 l mansikoita
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
MURUSEOS:
2 dl kaurahiutaleita
1 dl  vehnäjauhoja (laitoin gluteenittonta karkeaa jauhoseosta)
1 tl vaniliinisokeria
2-3 skl sokeria
3/4 dl öljyä

Lado raparperinpalata ja mansikat uunivuokaan kaada päälle sokeri ja perunajauhota sekoittele hieman aineksia.
Sekoita muruseoksen aineet  yhteen ja ripottele seos raparperi-mansikkaseoksen päälle.
Kypsennä uunissa keskitasolla 200 asteessa 20 minuuttia, kunnes raparperit ovat peehmenneet. Tarjoa haaleana vaniliakastikkeen tai jäätelön kanssa.




1 kommentti:

Mukavaa kun kommentoit :)