kotiliesi

keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Mallas-siemenleipä






Siis näissä omatekoisissa leivissä ei ole muuta vikaa kun ne loppuvat aivan liian nopeasti. Niinpä nytkin oli jo tehtävä uutta leipää vaikka juuri eilen tein vaaleaa leipää.

Olen nyt eilen aloittanut pesemään tyynyjä ja peittoja näin lämpimällä ilmalla tämä homma on niin joutuisaa olen jo tänään pessyt neljä koneellista pyykkiä.( kun aamulla kuudelta aloittaa niin kerkiää päivän aikana vaikka mitä.)
Osa alkaa olla jo kuivia ja illaksi saa jo kaikki kuivana omat petivaatteet.

2 VUOKALEIPÄÄ
6 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 1 /2 dl tummaa siirappia (minulla luomu ruokosokerisiirappia)
2 dl mämmi- ja leipämaltaita
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl kaurahiutaleita
n. 9-11 dl vehnäjauhoja(mulla  oli grahamjauhoja)
3/4 dl öljyä

Liota hiiva veteen. Lisää suola, siirappi, maltaat, siemenet ja hiutaleet.
Lisää jauhot vähitellen. Lisää loppu vaiheessa öljy.
 Vaivaa taikina hyvin.
Kaada taikin akahteen leipävuokaan (voitele vuoat jos ei ole silikonisia.)
Kohota kaksinkertaisiksi. Voitele leipien pinta siirappi vedellä 3 rkl vettä+3 rkl siirappia. Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 1 tunti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)