kotiliesi

lauantai 21. toukokuuta 2011

Katkarapu-purjopaistos



Varautukaa hyvään ....
Eilen tein iltapalaksi niin pehmeää ja maukasta paistosta,ihan niinkun kohokkaan tyylinen upea vierasvara. Tämän kun tuo salaatin ja vaikka grilli palan kaveriksi pöytään niin vieraat on myyty.

Ohjeen löysin vanhasta Maku-lehdestä.

Olen pessyt viimme yön jäljiltä pyykkiä. Nuorimmainen oksensi parikertaa epäilen että tässä oli kyseessä liika syönti ja päälle riehumunen kun oli naapurin tyttö yökyläilemässä. Meinaan vaan kun tänään on tyttö mennyt kuin elohopea ja tapellut siskonsa kanssa vanhaan malliin ihan kun ei kipeä olisi koskaan ollutkaan.
Tänään sitten siivoiltiin lattiasta kattoon. Pesin myös muuttoa varten jo ikkunatkin.


4 purjoa
250 g katkarapuja
KUORRUTE:
3 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
2 munaa
2 dl kermaa
1 dl juustoraastetta
ripaus suolaa ja mustapippuria
PINNALLE:
persiljaa

Halkaise purjot ha huuhtele hyvin. Leikkaa purjot noin7 cm pituisiksi paloiksi ´ja keitä kaksi minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta purjot siivilässä ja kumoa uunivuoan pohjalle. Ripottele päälle sulatetut ja hyvin valutetut katkaravut.
Sekoita kulhossa pehmeä voi, jauhot ja keltuaiset. Lisää kermaa ja juustoraaste. Mausta. Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Sekoita se kermaseokseen varovasti nostellen.
Levitä seos purjojen päälle vuokaan ja ripottele pinnalle persilja. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.
Tarjoa lisänä leipää ja olutta.  (Meillä syötiin kyllä ilman kumpaistakin ja hyvin maistui ilmankin.)




10 kommenttia:

  1. Kiitos Ingi sinulle sanoistasi tuo lämmittää sydäntäni :)

    VastaaPoista
  2. Uskon kyllä , että tuo on hyvää. Taas yksi mitä pitäis kokeilla.
    Toivottavasti ei ole vatsatautia ja leviä koko perheeseen !

    VastaaPoista
  3. Kiitos Anneli suosittelen kokeilemaan joskus kun tulee vieraita menee takuulla kaupaksi.

    VastaaPoista
  4. Ihania herkkuja kauniita neuleita Sinun blogissa!

    Mukavaa kun löysit
    Lumivalko-ja ruusunpunan ja tervetuloa toistekin !!

    VastaaPoista
  5. Todella herkullisen näköinen..tekisi mieli ottaa palanen, nam:)

    VastaaPoista
  6. Kiitos Tuta,harmi kun menimme jo syömään kaikki.

    VastaaPoista
  7. Tämähän menee ehdottomasti kokeiluun. Katkaravut ovat elämän suola!

    VastaaPoista
  8. Jauhemaksa:
    Tämä on oikea herkkuje herkku.
    Täytyisi itsekin taas tehdä ja nautiskella.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)