kotiliesi

maanantai 2. toukokuuta 2011

Juustoinen-spelttivuokaleipä


Tämä leipä sai taas sisäänsä niin raejuustot kun speltti pussin loputkin. Nyt kun koitan saada ennen muuttoa kaikkia nurkista pois jauhot, siemenet ym. joutuvat mikä mimmoiseenkin leipään tahi keitokseen. 

On tämä joka päivä on jotakin nuorimmaiseni meni tänään koulun kanssa uimahalliin ja eikös jättänyt umapukunsa sinne. Pitkän soittelun jälkeen sain uimahallista kiinni ihmisen ja asiani selitettyä huomenna soittelen uudemman kerran josko tytön uusi uimapuku löytynyt nyt kun on koululaisia niin paljon uimassa että eivät päivällä pysty asiaa tarkistamaan.


3 dl maustamatonta luomujugurttia
1/2 pkt hiivaa
2 rkl fariinisokeria
2 tl suolaa
2 dl juustoraastetta
1 dl oliivipesto raejuutoa
2 dl kauraleseitä
3 dl spelttijauhoja
n. 9 dl vehnäjauhoja

Sekoita Hiiva, jugurrti sekä sokeri ja suola sekaisin. Lisää juustoraaste ja jauhot vaivaa hyvin. Kaada suorakaiteen muotoiseen vuokaan voitele vuoka jos ei ole silikonia.
Paista 225 asteessa noin 40minuuttia jos pinta tummuu liikaa laita päälle leivinpaperia.


4 kommenttia:

  1. Moikka! millà spelttijauhon voisi korvata? Haluaisin kokeilla, mutta minulla ei ole hajuakaan minkàlaista tuo spelttijauho on ja lòytyykò sellaista tààltà Italiasta :-o

    VastaaPoista
  2. Hei. oikeassa ohjeessa oli vehnäjauhoilla koko ohje ei spelttiä ollenkaan joten reseptiin käy kyllä kaikki jauhot. Kokeilemisiin toivottavasti saat hyvää leipää.

    VastaaPoista
  3. Spelttijauhoja kuulen nykyààn kàytettàvàn paljonkin noissa suomalaisissa ohjelmissa, mutta siellà asuessani ei sana tullut koskaan vastaan...tàmàn vuoksi kyselin. Kiitos nopeasta vastauksesta ja hyvà, kun voi laittaa vaan vehnistà :D

    VastaaPoista
  4. Tämä onkin nyt vähän niin kuin muoti juttu täällä. Pussissa lukee alku viljaa eli kait jotenkin niinkuin ennen vanhaan...

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)