maanantai 30. toukokuuta 2011

Herkkusuun kalakeitto




Taas on viikko alkanut ja tällä kertaa sateisissa merkeissä.
Innostuin kerran maistettuani tälläisesta kalasopasta, jossa onkin perunoiden tilalla pastaa.
Olen jotenkin ollut ennakkoluuloinen tällaiselle ruoalle, mutta nyt tämä ohje pääsee kyllä mukaan reseptien parhaimmistooni. Isännän mielestä parasta kalasoppaa mitä on eläessään maistanut.
Tein sopan kahdesta kalasta, savulohesta ja pakaste seistä. Sipulina käytin kevät sipulia varsineen, käytän paljon kevätsipulia ruoanlaitossani, siitä kun ei mikään osa mene hukkaan, jos ei muuten niin lisään varret salaatin joukkoon.


1 kevätsipuli ja niiden varsia
400 g pakaste seitä ja savulohta
1 l vettä
1 kalaliemikuutio
4 dl pastaa
tilliä, sitruunapippuria
1 1/2 rkl sinappia
1/2 tl suolaa
2 1/2 ruokakermaa (kipparia)

Leikkaa sipuli renkaiksi.ja kalat siivuiksi.
Kiehauta vesi. Lisää kalaliemikuuti, pasta ja sipulit. Keitä noin 3-4 minuuttia kannen alla.
Lisää kalanpalat ja jatka keittämistä 2-3 minuuttia. Mausta ja lisää kerma. Kiehauta nopeasti ja maista.
Tarjoile ruisleivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)