kotiliesi

keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Tiikerikakku



Pitkästä aikaa tein vartavasten miehelleni kuivakakun ja tietenkin mieheni lempi herkku kakun eli tiikerikakkua. Nyt valmistin raidat joskus lehtien mukana tulleesta testi mokkakaakao pussukasta. Tuli kyllä kerrassaan herkullisen pehmeän makuista.

250 g voita
2 1/2 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
4 kananmunaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
reilu 4 dl vehnäjauhoja
 1 dl appelsiini tuoremehua
3 rkl exresso kaakao pikajauhetta

Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää yksitellen kananmunat joukkoon. Sekoita
leivinjauhe ja jauhot keskenään ja lisää taikinaan. Lisää ½ dl appelsiinimehua.
Ota 1/3 osaa taikinasta ja sekoita siihen kaakaojauhe ja ½ dl appelsiinimehua. Voitele kakkuvuoka ja laita lusikalla vaaleaa taikinaa kakkuvuokaan sitten tummaa ja taas vaaleaa. Vedä taikinan keskelle vako niin taikina kohoaa tasaisemmin.
Paista 175 asteessa uunin ala osaasa noin tunninn ajan. Kumoa kakku hetken jäähtymisen jälkeen ja kiedo jäähtyneenä folioon tai muoviin. Maistuu parhaalta muutaman päivän vanhana.

3 kommenttia:

  1. Hei, meilläkin oli tänään tiikerikakkupäivä!
    Missä määrin tuo appelsiinimehu antaa makua kakkuun, kuvaile.
    (Oletko Sinä saanut koskaan tätä kakkua säästymään muutamaa päivää..taitaa olla illalla jo syöty.)

    VastaaPoista
  2. Klassinen hyvä kakku, parhaimpia kuivakakkuja.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista Seijastiina ja Sirkku. Juu kakku ei ole meillä kerennyt koskaan vanheta, mutta ohjeessa näin lukee niin sillain se pitäis mennä. (pitäis ja pitäis)
    Appelsiini tuoremehu ei maultaan ainakaan kovasti tässä kyseisessä tiikerissä tunnu mutta tuo se jonkun pienen vipan sinne saisi olla melkein puristettua appelsiinin mehua.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)