kotiliesi

perjantai 15. huhtikuuta 2011

Riisipuuro


Kyllähän minun on tämä yksinkertainen mutta niin maittava riisipuurokin tänne blogiini saatava. Teen tämän haudutuskattilassa yleensä aina torstaisin koska koululaiset menee silloin myöhempään kouluun ei tarvi äidin herätä kukonlaulun aikaan valmistaan puuroa :)
Tämä ohje nyt on jokaisen puuroriisi pussin kyljessä, mutta joskus lisäsin vaniliinisokeria puuroon poika ei siitä oi tykännyt joten olen sitten valmistanut tätä tavallista perus puuroa ja hyvin menee kaupaksi. Kaneli-sokerin kanssa on herkullista tai näin kiisselin kanssa nautiskellen. Onneksi jäi eiliseltä välipalalta kiisseliä ja marjat on äidiltäni saatuja. Tuo on niin hyvä idea pakastaa pieniä pakasterasioita tai pusseja joissa valmiina eri marja sekoituksia, tässä oli puna- ja mustaaviinimarjaa, vadelmia ja mustikoita. KIITOS MUMMO.


2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l maitoa
1 tl suolaa

Kiehauta vesi ja kaada riisip joukkoon anna kiehua näin hetki. Lisää maitoa, minä usein laitan soijajuoman ja täysmaidon sekoituiksen. Keittele pikkuhiljaa välillä aina sekoitellen. Puuro on valmista kun maito on imeytynyt riisin joukkoon.Tässä kuva haudutuskattilastani eli tässä on iso kattila jonne tulee vettä ja toinen osa tulee näiden päälle ja siinä sitten valmistetaan puuro hautuu ihanan pehmeäksi, kaurapuurostakin tulee niin hyvää...
Hieman menee kyllä enemmän aikaa mutta on sen arvoista.

5 kommenttia:

 1. Hyvä kun mainitsit tuon kaurapuuron haudutuskattilan yhteydessä...ei ole kukaan tätä ennen asiaa maininnut, niin eipä ole tullut itsekään poikettua kaurapuuronkeittorutiineista.

  VastaaPoista
 2. Siis, koita ihmeessä meillä tykättiin tulee paljon pehmeämpää ja niin hyvää puuroa. Onhan kaurapuuro aina hyvää mutta...

  VastaaPoista
 3. ....kylmiössä täytyy aina olla varalla myös riisi-tai ohrapuuroa.

  VastaaPoista
 4. Hei Tupun tupa

  Hei kuinka kauvan sinä keität riisipuuroa haudutuskattilassa ja kuinka kauvan kaurapuuroa. Mikä on levyn lämpö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja anteeksi kun on tämä vastailu kestänyt.
   Mutta parempi myöhään kun ei ollenkaan.
   Annan veden ensin kiehua ala kattilassa ja sitten laitan riisi tai kauraryynit ylä kattilaan ja teen muuten aivan paketin ohjeen mukaisesti.
   Siis aikakin on sama kuin paketin kyljessä. Vähennän lämpöä kun vesi alkaa alemmassa kattilassa kiehua (minulla levyllä lämpötila vaihtoehtoja yhdeksän niin tiputan neloseen ja annan siinä lämmössä sitten muhia. Mutta jos vielä präiskyy yli vähennän edelleen lämpötilaa.
   Toivottavasti tästä nyt oli jotain hyötyä, kun en nyt osannut niin selkeästi neuvoa.

   Poista

Mukavaa kun kommentoit :)