kotiliesi

torstai 14. huhtikuuta 2011

Pehmeä Aura keitto


Tämä oli kyllä herkkullista ja pekoni oli kuin piste i:n päälle.

Ihanaa kun alkaa lämpenemään ilmat ja saa olla ulkona enemmän noiden mukelioden kanssa. Sitten alkaa taas kesäisemmät postauksetkin. Aivan sitä odottaa jo kesää ja lämmintä.


1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl öliiviöljyä
6 perunaa
8 dl vettä
1 1/2 kasvisliemikuutiota
1 prk (125 g) pehmeä sinihomejuusto aura
mustapippuria
suolaa
1 pkt pekoni fileitä

Kuori ja silppua sipuli ja perunat. Kuullota sipulit kattilassa öljy tilkassa. Lisää perunat ja vesi ja liemikuutiot. Keitä perunat kypsiksi noin 15 minuuttia. Lisää aura ja soseuta sauvasekoittimellasileäksi.Mausta Paista pekonit rapeiksi ja laita lautaselle keiton päälle.




4 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Kiitti kommentista Maiju, pekonin paistan kuivalla ja kuumalla pannulla niin saa ihanan rapeaa, mutta jos haluaa pehmeää pekonia niin laita pekoniensin pannulle ja lämpö vasta sitten päälle ja paista. Itse pidän tuosta rapeammasta versiosta.

    VastaaPoista
  3. Ihanan kuulonen keitto.Poika muutti juuri omillensa ja nyt voikin taas alkaa tekeen tällasia keittoja,kun ei tartte 5 litraa tehdä yhdelle aterialle;)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)