keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Omena-rahkapiirakka


Tein tänään omppu-rahkapiirakan ihan sen takia kun nyt tuli toinen veljeni kylään. (Nyt onkin viikon sisään käyneet kummatkin sisaruksistani kylässä.) Harmi vaan veljeni oli juuri kahvitellut eikä siten korkattu rahkapiirakkaa.
Kävin juuri pyöräilemässä nuorimmaisen kanssa tuolla kaupoilla ostamassa uimapukua, ensi viikolla on kumpaisellakin tytöllä koulun kanssa uimahallireissu ja kokeilimme viimme kesän uikkareita ja totesimme ne aivan liian pieniksi.
Suunnittelin lähteä vielä kävelyllekin yssikseni tässä kun koko päivän tätä mulinaa kuuntelee niin ajatus lepää kun saa yksin kävellä tallustella.

Muro-pohja:
100 g margariiniä
1 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota rasva ja sokeri.Lisää muna hyvin vatkaten joukkoon. Sekoita jauhot ja leivinjauhe.
Levitä taikin piirasvuokaan pohjalle ja reunoille.

TÄYTE:
1 tlk (250 g) rahkaa
1 muna
3/4 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
1 tl vaniliinisokeria
2 isoa omenaa
1-2 tl kanelia

Sekoita rahkaan muna, sokerit ja sitruunamehu.Lado kuoritu omenat  vuokaan ja  levitä rahkaseos sen päälle. 
Paista 225 asteessa noin 30-45 minuuttia kun reunat alkaa tummua ja täyte on hyytynyt.  
(Tein täytteen kaksinkertaisena tällä kertaa mutta se ei ole pakollinen melkein tulee paremman näköinen kun ei hipostele turhia ja käyttää vain reseptiä tähän tapaan.)



2 kommenttia:

  1. Rahkapiirakka on hyvää ja omenalla höystettynä vielä parempaa.

    Meillä on muutaman sadan metrin päässä pururata keskellä metsää ja siellä pää lepää kävellessä.

    VastaaPoista
  2. Juu, välillä on pakko saada omaa aikaa ja hengähtää muuten tämä täti naksahtaa.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)