kotiliesi

perjantai 15. huhtikuuta 2011

Juustolihapullat ja sipuli lisäke


Sipulipenkki ja sipulilenkki naulassa riippumassa.
Sipulinkultaa jokaiseen keittoon,
leipä sipulinrenkaiden peittoon,
kokonaista ja sipulimurskaa, sipulipiirasta, sipuliturskaa,
ah, tuoksuva sipuli, uunista tullut! näin puhuvat sipulihullut.
runo: Hannele Huovi, Lena Anderssonin kirjasta "Maijan oma kasvimaa"




Tässä sen taas näkee kuinka paljon meillä pidetään sipulista sitä tungetaan joka ruokaan. Mutta täytyy kyllä kertoa, että kastike tai lisäke oli todella herkullista. Suosittelen kokeilemaan.




JAUHELIHAPULLAT

1 prk kermaviiliä
1/2 dl kaurahiutaleita
400 g paistijauhelihaa
1 iso sipuli
130 g juustoraastetta
1 muna
1 tl pippurisekoitusta
1 tl suolaa


Sekoita kermaviili ja kaurahiutaleet anna turvota 10 minuuttia.
Lisää muut aineet ja sekoita. Anna maustua hetki jääkaapissa. Muuotoile kuumalle pannulle pullia ja paista ne kaikkialta kypsiksi.



SIPULILISÄKE

2 isoa sipulia
1 rkl voita
1 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1 prk (2,5 dl)  Kolmen sipulin ruokakermaa

Kuori ja halkaise sipulit. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja kuullota rasvassa kattilassa.
Lisää vesi ja liemikuutio. Anna kiehahtaa jonkin aikaa. Lisää kerma ja keitä kokoon noin 5 minuuttia ilman kantta. Tarjoile jauhelihapullien tai pihvien kaverina.


5 kommenttia:

  1. Moikka! Eksyin blogiisi, kun etsin jotain suklaakakun ohjetta. Ei lòytynyt, mutta ihana blogi lòytyi silti :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos Ciacy onhan se kiva kuulla, että viihdyt sivuillani.

    VastaaPoista
  3. Niin hyvännäkösii lihapullia et oli pakko alkaa tekemään, saatanpa kokeilla tuota sipulilisäkettäkin!

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)