kotiliesi

maanantai 11. huhtikuuta 2011

Juustoinen jauhelihakastike


Tämä ruokaohjeen olen joskus saanut veljeltäni joka oli koulussa tätä kyseistä ruokaa tehnyt ja hyväksi havainnut.
Nyt kun veljeni lomailee Ruotsissa ym. ja yhteydet oavat tietokoneen kautta käytyjä niin ajattelin, että minäpä katson muistaako veli reseptiä ( olen kyllä ohjetta hieman muunnellut.)

Sitten toinen asia josta olen niin ylpeä... Tyttöjemme koululla on viimme viikolla aloitettu käytäntö jossa keittiöhenkilökunta katsoo joka luokalta yhden tytön ja yhden pojan jotka käyttäytyvät ruokalassa parhaiten ja syövät asiallisesti.
Perjantaina nämä parhaiten käyttäytyneet saavat opettajalta kortin ja sitä vastaan keittiöltä saa jäätelön. Ja arvatkaapa kenen tytöt sitten saivat jäätelöt kumpainenkin , kyllä kelpaa äidin olla kun kuulee tälläisiä ilo uutisia.


400 g luomu jauhelihaa
1 sipuli
1/2 dl graham-jauhoja
1 l vettä
1/2 pkt koskenlaskija viherpippuria
1/4 pkt taco sulatejuustoa (arla)
10 kpl mini luumu tomaattia
2 tl yrttisuolaa
sormisuolaa
1 dl tulista ketsupppia

Paista jauheliha ja sipuli silppu padassa ja kaada jauhoja päälle anna hetki ruskistua ja lisää neste.
Lisää sulatejuustotja tomaatin puolikkaat ja ketsuppi. Mausta ja anna muhia hetki jälki lämmöllä. Tarjoilin tälläkertaa makaronin ja salaatin kanssa.



4 kommenttia:

  1. Tuleeko tähän tosiaan näin paljon yrttisuolaa?

    VastaaPoista
  2. No oon kyllä päässyt unohtaan moisen reseptin olemmassaolon, ehkä pitää koittaa ku joskus pääsee täältä matkoiltaa kottiin päin! Ja anoonyymille voin sanoo että yrttisuolaahan tuskin koskaan on liikaa! NAM NAM

    VastaaPoista
  3. Äidin työn pieniä hiljaisia palkintoja on tuollaiset pienet perjantaiset asiat. Tärkeitä ennenkaikkea tytöille itselleen, mutta äiti ajattelee sitä paljon syvemmin.
    Oikein hyvä idea muuten koulun puolelta, täytyypä kertoa täälläkin.

    VastaaPoista
  4. Kiitos teille kaikille viesteistänne. Kyllä täällä on äiti ollut rinta rottingilla.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)