sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Ananas sima




Pullottelin juuri siman, tein toisen satsin tavallista simaa ja toisen allerkisille ananas versiolla.


8 l vettä
2 pientä tlk ananasmurskaa
400 g sokeria
400 g fariinisokeria
1 dl ruokosokeri siirappia
15 g hiivaa

rusinoita

  1. Kiehauta vesi, sekoita joukkoon ananas ja sokerit.
  2. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Anna käydä huoneenlämmössä 24 tuntia.
  3. Siivilöi ja pullota sima, laita pulloihin muutama rusina. Sulje pullot. Anna siman kypsyä 3-4 vuorokautta viileässä. Nauti kylmänä.

8 kommenttia:

  1. Aika kiva vinkki tuo Ananas sima. Täytyy kokeilla. Minulla on siman pullotus vasta huomenna. Tein 5 l tänä aamuna, millään ei hiiva lähde käymään, saas nähdä alkaako illalla kuplimaan. :)

    VastaaPoista
  2. Tuo kuulostaa mielenkiintoisen makuiselta :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista, tämä on nyt toinen vuosi kun olen tätä simaa tehnyt. Todella mukavaa kun sitrus allerkikotkaavat simaa.

    VastaaPoista
  4. kerkiääköhän simaa tekemään vielä,ei ollenkaan tajuttu,että sillä on jo kiirus,kun tämä pääsiäinen ja vappu on niin lähekkäin :0

    VastaaPoista
  5. Kyllä siman vielä kerkiää jos pitää pullot huoneenlämmössä niin eikös sen pitäisi olla nopsenpaa valmista. ( niin luin jostakin) Mutta ihan perus valmistuksellakin jos tänään valmistaa niin kyllä kerkee.

    VastaaPoista
  6. Kiva idea tuo ananassima! Varmaan hyvää..

    VastaaPoista
  7. Vautsi!
    Ihanan oloinen juoma!
    Tätä taidan minäkin joku kerta tehdä, sopii vaikka silloin pääsiäisen aikaan, toki muulloinkin.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)