kotiliesi

keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Valkosipuliset lesesämpylät



Pitkästä aikaa leivoin taas leipää. Kyllä olikin hyvää.
Olen tässä ollut pari tuntia aivan äimänä, olen näet voittanut Hei me leivotaan sivujen laskiaispullien täyte kilpailun.


1 dl valkosipulista kermaviili dippiä
5 dl käden lämpöistä vettä
50 g hiivaa
1 1/2 tl suolaa
2 rkl sokeria
2 dl kaurapuuroa
1/2 dl öljyä
2 dl kauralesettä
n. 10 dl sämpyläjauhoja
PINNALLE:
vehnärouhetta

Liota käden lämpöiseen nesteeseen hiiva. Lisää suola ja sokeri öljy ja kaurapuuron jämä. Alusta taikina lisää leseet ja jauhot. Kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
Leivo leipiä ja sämpylöita kohota kaksinkertaisiksi. Sumuta vedellä ja ripottele päälle vehnärouhetta. Paista uunissa keskitasolla noin 12-14 minuuttia.


7 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon kilpailun voitosta! Voitto tuli oikeaan paikkaan! :)

    VastaaPoista
  2. Valtavasti onnea laskiaispullakilpailun voitosta, oikea pulla voitti, kevennys tekee aina ihan hyvää! ^^ Upeita leipälöisiä oot leiponut :)

    VastaaPoista
  3. Onnittelut voittajalle! EIkä suotta. Eikö muuten pph:t saa mitään ylimääräistä kustannuksista, kun joutuvat tekemään ruokaa gluteiinittomasti?

    VastaaPoista
  4. Hei Tupu, sinun blogisi ansaitsee Tunnustuksen, käy Männiköltä nappaamassa :) t. maiju

    VastaaPoista
  5. Onnittelut laskiaispullakilpailun voitosta!!

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)