perjantai 25. maaliskuuta 2011

Peruna-porkkanarieskat



Tässä helppo, nopea ja herkullinen rieskan ohje. Aikaa ei tosiaankaan kauaa tuhraannu ja saat tuoretta hyvän makuista leipää suoraan uunista ja ainekset ovat melkein kaikilla kaapissa. Perunasosejauhoja mulla itselläni on aina kaapissa ei muusia varten vaan leipomista.

Ohje löytyy myös Yhteishyvän sivuilta ja lehdestä 3/2011.


1 1/2 dl perunasosejauhetta
2 dl hieniksi raastettua porkkanaraastetta
1 kananmuna
1 kermaviili
n. 1-1 1/2 dl vehnäjauhoja

Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja nosta nokareita uunipellille ja taputtele  taikinapalat jauhotetuin käsin ohuiksi rieskoiksi. Pistele haarukalla. Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes rieskat saa kauniin värin. Tarjoa tuoreena.

3 kommenttia:

  1. Tuollainen lämpöisenä ja voita päälle... vot :D

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa.
    Nää on kivoja, jotain porkkanarieskoja oli minullakin kotikokissa.
    Porkkanasämpylät on myös parhaita sämpylöitä minusta :P

    VastaaPoista
  3. Olen samaa mieltä kanssanne voita päälle ja suuta kohti. Porkkana tekee sämpylöistäkin paljon mehevämpiä.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)