tiistai 15. maaliskuuta 2011

Kolmen sipulin juustokeitto


Tein aikuisille taas keittoa ruoaksi. Nyt oli aikomus tehdä purjokeittoa mutta jääkaappiin kurkistaessa totesin ettei se onnistu purjoa oli niin pieni pätkä ja kauppareissu ei kiehtonut. Joten uusiksi ajattelun tuloksena keitosta tuli tälläinen versio. Maku ei ollut kuitenkaan tälläkertaa mieleiseni, johtuikohan osin siitä kun sipulin pääsivät hiukan palamaan kaiken hössäkän keskellä. Olen usein ajatellut, että täytyisikö ruoan teko koittaa ajoittaa johonkin muuhun kohtaan kun silloin kun kaikki lapset saapuvat hoitoon.

Harmittaa kun keittoa tehdessäni pienenpi patani hajosi. Kuului vain naksahdus ja pestessäni huomasin, että pohjaan oli tullut halkeama. Mistähän sitä löytäisi kunnon padan ettei aina napsahda hajalle vai onko minulle vain sattunut kaksi maanantai versioita peräjälkeen? Kertokaa teidän kokemuksistanne mikä olisi hyvä pata.



15 cm  purjo
1 iso  sipuli
4   valkosipulin kynttä
1 rkl   juoksevaa margariiniä
2 rkl   vehnäjauhoja
6-7 dl   vettä
1   kasvisliemikuutio
100 ghomejuustoa
50 g koskenlaskijajuustoa
1 prk   ruokakermaa
  mustapippuria myllystä

Viipaloi hyvin pesty purjo. Paloittele sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuullota ne kattilassa pehmeiksi, älä ruskista. Sekoita joukkoon jauhot ja lisää vesi sekä liemikuutio. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min. Sekoita välillä. Lisää juustos  sekä ruokakerma ja sekoita, kunnes juustot on sulanut. Soseuta keitto. Mausta pippurilla.

4 kommenttia:

  1. Tätä aion kokeilla, rakastan sipulikeittoa varsinkin juustoilla maustettuna. :)

    VastaaPoista
  2. Kolmen sipulin ja kahden juuston, pakko olla HYVÄÄ! ^^

    VastaaPoista
  3. Mää käytän nykysin ihan hackmannin valurautapataa,mut on mulla käytössä myös kokki merkkinen pata.Vanha,mutta ei oo kyl miksikään mennyt.

    VastaaPoista
  4. Kiitos teille kommenteistanne.
    Ekku kiitos vinkistä tilasin juuri Hotpot padan, mulla on ollut nyt kaksi kokki-pataa ja toisen rikoin ihan omaa tyhmyyttäni mutta tämä viimmeinen oli ihan astiakaapista liedelle ja otin jo lämmön pois ja annoin hautua niin naps koko pohka meni särölle. Ei vielä vuoda mutta särö on ulko ja sisäpinnassa :(

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)