kotiliesi

tiistai 22. maaliskuuta 2011

Ahvenanmaanpannukakku


Täällä ei taas Uni-Jukka muistanut laittaa koko annosta uniheikkaa ja heräilin jo kahden aikaan, sitten torkahtelin neljään asti ja nousin vihdoin kieriskeltyäni tovin sängyssä.
Nyt on sitten ennen seitsemää Ahvenanmaan pannari uunista ulos ja leipätaikina kohoamassa.

Ahvenanmaan pannukakkussa on hieman tahmeampi sisus kun tavallisessa pannarista.


Mannapuuro:
5 dl maitoa
3/4 dl mannasuurimoita

lisää jäähtyneeseen puuroon:

4 munaa
1 dl sokeria
1/2 l maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa
1 1/2 tl vaniljasokeria
Kiehauta mannapuuroa varten maito, lisää mannasuurimot vähitellen joukkoon, koko ajan vatkaten, anna kiehua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.

Lisää jäähtyneeseen puuroon munat, sokeri ja maito, sekä vehnäjauhot, kardemumma ja vaniljasokeri.
Sekoita taikina tasaiseksi.Turvota taikinaa jääkaapissa noin puolisen tuntia.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225 asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 30 minuuttia.


1 kommentti:

Mukavaa kun kommentoit :)